Изринаха 30 тона сняг от "Звездичка Арена"

"Звездичка Арена" се простира върху близо три декара площ, а образувалата се снежна покривка бе около 50 см. по цялото протежение

Изринаха 30 тона сняг от "Звездичка Арена"

Мащабна акция по почистване на футболния комплекс "Звездичка Арена" в Бургас. Ръководители, треньори и родители се "въоръжиха" с лопати и при много стройна организация изринаха цели 30 тона сняг за отрицателно време. Единните действия час по-скоро да има условия за тренировки са похвални.

Общо около 200 човека от двата пола взеха участие в т. нар. фитнес под открито небе в рамките на три дена. Инструктажът бе правен лично от шефа на бургаската академия Петър Алексиев, а негови подласници бяха треньорите Павел Алексиев и Георги Цъцъров. Спецификата на работа бе съобразена с това, че теренът е с изкуствена настилка, а не от естествена трева. Това изисква по нежно загребване в най-долния слой, за да не се повредят настилката и дренажът. Изгребаното в разтопено състояние е равносилно на кубици вода, достатъчни за четиричленно семейство за четири месеца. Футболните грандове в Европа например имат специални машини, които преработват количествата сняг, превръщайки ги във вода за секунди. Тя се използва после за поливни нужди.

Иначе в продължение на две седмици Бургас спокойно можеше да послужи за декор на филма "Ледена епоха". Валя невиждано от години количество сняг на две серии в съчетание със сибирски студ. "Звездичка Арена" се простира върху близо три декара площ, а образувалата се снежна покривка бе около 50 см. по цялото протежение. Тренировъчният процес на отделните възрасти обаче е строго разчетен по дни и часове и това е наложило дружните усилия с лопатите и найлоните.

"Благодаря на всички, които откраднаха малко време и помогнаха на терена. В случая похвалното е, че хем свършихме прекрасна работа, хем и бяхме задружни и работихме като при включен музикален метроном. На всеки час се сменяха по 20 човека. Пожелавам успех на отделните възрасти в предстоящите мачове от първенствата и турнирите" каза Петър Алексиев, председател на ДФК "Звездичка". Школата е на футболната сцена от пет години и половина и се сочи за пример във всяко едно отношение за развитието на детско- юношеския спорт.

Черно море призовава феновете си да се включат в благотворителна инициатива

За Великден, вижте какво пишат „моряците“

ПРЕКРАСНО! Ивет Лалова стана майка

Роди се Тиаго Колио

Щастливият Стоичков обяви, че ще става дядо за втори път

Малката му дъщеря Христина е бременна, а бебето ще се появи на бял свят през октомври

Скандал с изнасилване разтърси Висшата лига!

Двама футболисти са задържани от полицията

ЦСКА отбеляза Деня на Земята

„Благодарим на всички, които се включиха в нашата кампания и върнаха дрехи за рециклиране“

Райс защити половинката си, тя изтри всичко от мрежата

„Жена ми е любовта на моя живот и за мен няма начин тя да стане по-добра"

Каранга на парти преди Арда – ЦСКА

Вижте подробности

Григор преодоля страховете си и изкара книжка за яки мотори

Вижте подробности

Авто-мото изложбата "Ние сме България" се провежда този уикенд край Варна (СНИМКИ)

Събитието представлява вълнуващо изложение на автомобили, брандирани със символите и цветовете на България

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки