Киро от Лаута отчая Черноморец

В неделя вечерта един играч на Локомотив (Пд) бе над всички останали, е мнението на "7 дни спорт". Въпреки че нападението в черно и бяло наниза три гола във вратата на домакините от Черноморец и вгорчи живота на Красимир Балъков с победата с 3:1, всички бяха категорични - №1 на терена беше вратарят на пловдивчани Кирил Акалски. Той пази като лъв, спаси цяла канонада удари към себе си и отчая съвсем бургаския тим.

Киро от Лаута отчая Черноморец
В неделя вечерта един играч на Локомотив (Пд) бе над всички останали, е мнението на "7 дни спорт". Въпреки че нападението в черно и бяло наниза три гола във вратата на домакините от Черноморец и вгорчи живота на Красимир Балъков с победата с 3:1, всички бяха категорични - №1 на терена беше вратарят на пловдивчани Кирил Акалски. Той пази като лъв, спаси цяла канонада удари към себе си и отчая съвсем бургаския тим.

Няма и година, откакто дойде на Лаута, Акалски вече се превърна в един от основните играчи на черно-белите. За 22-годишния вратар това беше едва шести мач на вратата на пловдивчани от началото на сезона. Той обаче показа добра форма още по време на подготовката и логично през първия пролетен кръг и сега треньорът Аян Садъков му се довери да бъде титуляр. Именно на Акалски се разчита да замени досегашния №1 на Лаута Стоян Ставрев, чиято кариера е към своя край. Дори и без феноменалните му плонжове в Бургас, феновете на Локомотив отдавна считат Киро за един от своите любимци. Винаги, когато е на терена, младокът играе доста нахъсано и дори понякога пренавивката му идва в повече. Точно това обаче се харесва на агитката, която е свикнала играчите в черно-бяло да се раздават докрай.

Акалски дойде на Лаута миналата зима след експресни преговори между президента на бившия му клуб Рангел Берберов и тогавашния генерален секретар на черно-белите Атанас Узунов. Акалски имаше договор с Марица за още половин година, но по всичко изглеждаше, че той няма да бъде подновен, и родният му клуб рискуваше да го изпусне без пари. Трансферът стана факт в началото на предсезонната подготовка заедно с друг футболист на Марица - Теодор Банев, който в момента играе под наем в Спартак (Пд).
През целият пролетен сезон на миналото първенство Акалски бе резерва на Ставрев като едва в последните три шампионатни кръга тогавашният треньор Драган Канатларовски реши да го постави на вратата. Още тогава на Лаута се разбра, че Локомотив е намерил достоен заместник на продадения в Румъния Стоян Колев.

Кариерата на Акалски в Локомотив обаче не минава по мед и масло. Най-критичният момент за вратаря бе в средата на есенният сезон по време на домакинския мач срещу Черно море. Тогава 20-ина минути преди края при резултат 1:0 Акалски се сблъска жестоко с нападателя на варненци Миро Манолов. Изнесоха го на носилка, с разбита глава и тежко комоцио. Ситуацията беше много драматична, тъй като за този мач титулярят Стоян Ставрев изтърпяваше наказание заради червен картон. На мястото на Акалски влезе 19-годишният Стефано Пунчев, който запази вратата си без гол и пловдивчани взеха 3 точки. След мача почти всички съотборници на Киро му се обадиха по телефона в болницата, за да видят какво е състоянието му. Акалски лежа шест дни в университетската болница, като през ден подлагаха главата му на скенер, за да се види дали няма усложнения след тежкия удар. В крайна сметка всичко се размина.
Травмата обаче не промени с нищо характера на вратаря, а и стила му на игра по време на мачовете. Акалски загатна, че има безспорен потенциал още в първия пролетен кръг срещу Сливен, когато на няколко пъти спаси чисти положения, създадени от гостите. Върхът обаче на представянето бе наистина в Бургас, когато съвсем отчая хората на Красимир Балъков. Без съмнение, утре Акалски ще се опита да направи същото и срещу ЦСКА в мача, който се очертава да бъде един от върховете на сезона за пловдивския тим.

Иначе извън терена Киро е сравнително спокойно момче и досега за едногодишния си престой на Лаута никога не е влизал в конфликт с който и да е на стадиона. Много от феновете на Локомотив до такава степен се удивиха на изявите му в Бургас, че заляха форума в сайта на фенклуба с похвали към Акалски и призиви дори той да бъде повикан в националния отбор. Звучи малко пресилено, но на Лаута е така - всеки обича играчите на Локомотив.
 

Днес е паметен ден за световния баскетбол

Майкъл Джордан спира със спорта на 16 април 2003 г.

Левски - Напук на всичко!

Пропадането на "сините" продължава, но всичко е точно

И школата на Левски е кръгла нула!

На „Герена“ не могат да се съвземат, след като бившия шеф Йончо Арсов отнесе ценната флашка

Бандата на невинните

На "Герена" няма нито един отговорен за резултатите и дълговете

Футболна еуфория завладява Добрич

Добруджа играе най-важния си мач от 21 години насам

Ще изхвърлят ли съдиите Черно море от тройката

Отношение по темата взеха треньорът Илиев и капитанът Димов

Непостоянството на Костов

Треньорът затвърди стара слабост

Всички червени картони на Роналдо през годините

Португалецът с грозна проява в Саудитска Арабия

Левски отново е тъжна картинка!

"Сините" вече не са опонент на Лудогорец и ЦСКА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки