Брюж се добра до равенството в Истанбул (ВИДЕО)

По този начин и двата отбора губят и теоретични шансове за продължаване в турнира

Брюж се добра до равенството в Истанбул (ВИДЕО)

Галатасарай не успя да победи у дома Брюж и двата отбора завършиха при резултат 1:1 в ранен двубой от група А на Шампионската лига. Домакините откриха още в 11-ата минута, когато се разписа Адем Буюук. В продължението на срещата обаче Крепин Диата донесе точката а гостите.

 

След него белгийите завършиха срещата с девет души Двубоят предложи някои доста интересни ситуации и може би съвсем заслужено двата отбора взимат по една точка.Тимът на Галатасарай не успя да победи у дома Брюж и двата отбора завършиха при резултат 1:1 в ранен двубой от група А на Шампионската лига. Домакините откриха още в 11-ата минута, когато се разписа Адем Буюук. В продължението на срещата обаче Крепин Диата донесе точката а гостите. След него белгийите завършиха срещата с девет души Двубоят предложи някои доста интересни ситуации и може би съвсем заслужено двата отбора взимат по една точка.

 
 
Още във втората минута домакините имаха шанс да открият резултата. Йомер Байрам стреля от пряк свободен удар, но вратарят на гостите Симон Миньоле успя да спаси. Последва добавка на на Адем Буюк, но прати топката над напречната греда.
 
В деветата минута Крепин Диата центрира от корнер в наказателното поле на турците, където Брандон Мехеле засече топката, но я прати малко встрани от дясната греда на Фернандо Муслера.
 
Две минути след това „чим бом“ поведоха. Йомер Байрем получи топката отляво на наказателното поле на Брюж и центрира. На границата на вратарското поле Адем Буюук успя да се справи с Симон Дели, овладя топката и се обърна нанасяйки силен удар отблизо, който не остави шансове на Миньоле – 1:0.
 
След гола обаче гостите взеха инициативата и създадоха няколко добри положения за гол.
 
В 17-ата минута Еманюъл Денис отправи добър удар, но Муслера показа страхотен рефлекс и успя да спаси.
 
Шест минути след това Диата шутира от ръба на пеналтерията, но високо над вратата.
 
В 36-ата минута дойде и най-чистата ситуация дотук в двубоя за Брюж. Люис Опенда стреля от воле към вратата на домакините, но отново вратаря Муслера трябваше да се намесва и изби в ъглов удар. След изпълнението на ъгловия удар Ханс Ванакен успя да засече топката с глава, но стреля право във обятията на Муслера.
 
Втората част започна отново с шанс за гостите. Денис овладя добро подаване в наказателното поле, но шутът му бе спасен от стражът на турския тим.
 
В 52-ата минута Байрам отново опита късмета си от пряк свободен удар, но встрани от дясната греда.
 
Пет минути след това и Брюж получи шанс да обстрелва вратата на Муслера от пряк свободен удар. Зад топката застана Ванакен, но Муслера отново успя да се намеси.
 
Двайсет минути преди края на срещата Буюук можеше да отбележи своя втори гол в двубоя и да успокои феновете на домакините, но неговият удар от воле мина леко встрани от вратата на Миньоле.
 
В 74-ата минута Марио Лемина стреля от разстояние, но високо над гредата. Шест минути след това малко не достигна на Давид Окереке да изравни, след като ударът му мина близо до дясната греда на Муслера.
 
С това равенство Галатасарай събират актив от 2 точки на последната позиция. Брюж остават трети с три точки. По този начин и двата отбора губят и теоретични шансове за продължаване в турнира, като ще се борят за участие в Лига Европа. В последните си мачове от групата „чим бом“ гостуват на ПСЖ, докато белгийците приемат у дома Реал Мадрид.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки