Министър награди спортните шампиони от МГУ на грандиозно тържество

Исторически пет титли от студентското първенство за 2019 година

Министър награди спортните шампиони от МГУ на грандиозно тържество
В грандиозно тържество се превърна традиционната церемония „Спортист на годината на МГУ”, предаде репортер на NOVSPORT. Основната причина за приповдигнатото настроение бе фантастичното представяне през 2019 година. 
 
В юбилейната за Спортния клуб към МГУ „Свети Иван Рилски” година студентите извоюваха на Националната Универсиада пет титли в най-популярните и социално значими спортове – футбол, футзал, лека атлетика, хокей в зала и бадминтон.
 
Специален гост на церемонията бе министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, който приветства и участва в награждаването на отличилите се по спортните терени. Това говори за отличното отношение на сегашното ръководство на МОН и лично на г-н Вълчев към студентския спорт, което може да бъде само повод за радост.
 
На събитието в клубния ресторант „Магико” на територията на Спортен комплекс „Св. Ив. Рилски“ – клубен ресторант „Магико“ официални гости бяха академичното ръководство на МГУ в лицето на ректора, проф. д-р инж. Ивайло Копрев, проф. д-р инж. Любен Тотев, председател на Съвета на ректорите в Република България, проф. Н. Изов, ректор на НСА „В. Левски“, членът на Изпълкома на БФС Валентин Михов, ръководители на сродни катедри по ФВС, членовете на УС на УСК-МГУ и неговия председател, доц. д-р инж. Иван Митев. 
 
Присъстваха също така студенти-спортисти, преподаватели, представители на Студентския съвет, представители на Министерство на енергетиката и сродния бизнес, обществени деятели, ветерани и други.
 
Всички бяха категорични, че спортът в МГУ продължава да върви мощно напред, благодарение на отличната база и мениджмънта на неуморимия „двигател” за това – проф.д-р Йордан Иванов. Не е тайна, че университетът, който е сред най-малките в България като брой студенти, разполага с една от най-добрите и качествени спортни бази. Често тя се използва за подготовка и на национални състезатели.
 
По време на тържеството един от най-емоционалните моменти бе награждаването на футболния отбор, който миналата година извоюва историческа първа титла в студентското първенство. След 7 загубени финала „жълто-черните” успяха да победят НСА с 1:0 и да сбъднат огромната мечта на поколения студенти в МГУ. 

От името на Спортния клуб бяха раздадени специални стипендии и награди на името на проф. Михаил Бъчваров – изтъкнат спортолог и дългогодишен преподавател в МГУ.
НОВ ЗАКОН: Улесниха издаването на визи на чуждите спортисти

Вижте подробности

Представители на БФС взеха участие в престижен семинар на ФИФА

Вижте подробности

СКАНДАЛ! Терзиев опитва да отмъкне имоти от спортното министерство

От ММС не знаят, че им взимат стадионите "Септември" и "Юнак"

БФС се присъедини към поздравленията за юбилея на Етър

Централта поздрави цялото футболно семейство на Велико Търново

Министър Глушков награди участниците в експедицията Еверест’84

Преди 4 десетилетия върхът е изкачен от българския алпинист Христо Проданов

Министър Глушков пожела успех на участниците на ЕК по кикбокс в Пловдив

„Поздравявам организаторите на това престижно спортно събитие за професионализма“

Двама директори в БФС на престижен семинар на ФИФА

Кирил Котев и Лъчезар Димов ще представят България в Ирландия

Ръководството на БФС проведе среща с клубовете от юношеските групи

Вижте подробности

Предложиха Глушков за служебен министър на младежта и спорта

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки