Бойко Борисов посети стадионите на Ботев и Локомотив

„Без Господ нищо не може да се направи, винаги се почва с него“, заяви министър-председателят след визита в Бачковския манастир

Бойко Борисов посети стадионите на Ботев и Локомотив

Министър-председателят Бойко Борисов посети стадионите на „Локомотив“ и „Ботев“ в Пловдив, за чиито ремонт, изграждане и обновяване Министерският съвет тази седмица отпусна 37 млн. лв. по бюджета на общината. „Това, което сте ми искали - 12 милиона, финансовият министър и спортният министър са го подсигурили. Средствата трябва да са дошли вече в кметството. Общинските съветници и кметът да задействат процедурите максимално бързо“, заяви премиерът Борисов по време на огледа на стадиона на „Локомотив“ - Пловдив.

Премиерът Борисов посети и стадиона на „Ботев“ - Пловдив. За неговия ремонт правителството също осигури средства – 25 милиона лева. Ръководството на футболния клуб и феновете благодариха на министър-председателя за финансирането.

По-късно премиерът Бойко Борисов посети СУ „Найден Геров“ – Пловдив, едно от петте учебни заведения, които също получават средства от държавния бюджет за физкултурни салони в града. Държавни пари са осигурени още за ОУ „Екзарх Антим I“ и ОУ „Душо Хаджидеков“ в район „Централен“ , СУ„Софроний Врачански“ и СУ „Св. Седмочисленици“ в „Тракия“.

След това министър-председателят инспектира ОУ “Петко Каравелов” в Асеновград, в което ще бъде изграден физкултурен салон със средства, отпуснати от правителството. „Децата са ни най-скъпи, спортът е от изключително значение за тяхното развитие и дисциплина и затова правителство реши да отпусне средства на общо 50 училища в цялата страна, за да си изградят физкултурни салони“, отбеляза премиерът Борисов в Асеновград. В града той се запозна и с напредъка по изграждането на кръгово кръстовище на път II-86 Пловдив - Асеновград. Стойността на проекта е 2,3 млн. лв., а строителните дейности са изпълнени на близо 85%.

По повод отбелязването на 150 години от създаването на Българската екзархия министър-председателят Бойко Борисов посети Бачковския манастир. Там премиерът бе посрещнат от Негово Преосвещенство Величкия епископ Сионий и разговаря с Негово Светейшество Българския патриарх Неофит. „Без Господ нищо не може да се направи, винаги се почва с него“, заяви министър-председателят пред духовниците. За ремонт на Бачковския манастир с решение на Министерския съвет в края на 2019 г. бяха отпуснати 500 хиляди лева.

Черно море призовава феновете си да се включат в благотворителна инициатива

За Великден, вижте какво пишат „моряците“

ПРЕКРАСНО! Ивет Лалова стана майка

Роди се Тиаго Колио

Щастливият Стоичков обяви, че ще става дядо за втори път

Малката му дъщеря Христина е бременна, а бебето ще се появи на бял свят през октомври

Скандал с изнасилване разтърси Висшата лига!

Двама футболисти са задържани от полицията

ЦСКА отбеляза Деня на Земята

„Благодарим на всички, които се включиха в нашата кампания и върнаха дрехи за рециклиране“

Райс защити половинката си, тя изтри всичко от мрежата

„Жена ми е любовта на моя живот и за мен няма начин тя да стане по-добра"

Каранга на парти преди Арда – ЦСКА

Вижте подробности

Григор преодоля страховете си и изкара книжка за яки мотори

Вижте подробности

Авто-мото изложбата "Ние сме България" се провежда този уикенд край Варна (СНИМКИ)

Събитието представлява вълнуващо изложение на автомобили, брандирани със символите и цветовете на България

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки