Контузия спря национал за квалификациите с Латвия и Босна

На негово място беше повикан Алекс Симеонов от Рилски спортист

Контузия спря национал за квалификациите с Латвия и Босна

Цветомир Чернокожев няма да може да се присъедини към лагера на мъжкия национален отбор в Самоков. Това стана ясно, след като крилото получи контузия в последния мач на своя словашки Левице – победата над Спишки Ритиери с 88:85. Тойт игра само 16 минути и получи удар, който го извади от мача, след като вкара 4 точки и овладя 5 борби. Травмата ще му попречи да се прибере в страната за лагера на „трикольорите“.

 
На негово място в групата в Самоков попадна Алекс Симеонов от Рилски спортист, който вече е със селекцията на Росен Барчовски. Това е втора принудителна промяна за Барчовски, след като заради травма гардът на Левски Лукойл Венцислав Петков отпадна от групата и беше заменен със Станислав Ваклинов.
 
Последните мачове от квалификациите за ЕвроБаскет 2022 ще се проведат през февруари. От 19 до 22 февруари четирите отбора от нашата група Н ще се съберат в „балон“ в Латвия. Както е известно Гърция и Босна и Херцеговина вече си осигуриха квота за Европейското първенство. България и Латвия са с актив от по една победа и три поражения до момента и в директен двубой ще решат кой ще заеме третото място в потока, което ще им даде право да участват на финалите в Чехия, Грузия, Германия и Италия
 
Мачът с Латвия е на 20 февруари, а на 22-и тимът ни ще търси реванш от Босна и Херцеговина.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки