Цецо Соколов: Лигата на нациите е убийство!

В началото почувствах, че е само спазъм, но след прегледа излезе, че е разкъсан зъбчат мускул.

Цецо Соколов: Лигата на нациите е убийство!

 Капитанът на мъжкия ни национален отбор по волейбол Цветан Соколов даде ексклузивно интервю за Дарик радио след завръщането си от Римини. Припомняме, че той напусна Лигата на нациите заради разкъсан мускул и ще се възстановява за да бъде готов за Европейското първенство.

 
"Като изключим контузията съм добре. В началото почувствах, че е само спазъм, но след прегледа излезе, че е разкъсан зъбчат мускул. Това е мускулът, който спомага при тръгване да забивам. Той държи лопатката и ръката да се върне. Странно, защото разкъсването е доста дълбоко и се случва рядко. Много хора казват, че е от пренатоварване. Няма какво да се направи. В момента няма как да го третирам. Казаха ми, че единственият начин е почивка. Чакам да мине определено време. Около 20-25 дни е времето, в което трябва да бъде в пълен покой", започна Соколов. 
 
"Останах с много смесени впечатления от Лигата на нациите. Имахме доста мачове, в които една две топки решаваха изхода на мача. Направихме само две победи от девет мача. Можеше доста повече точки да откраднем в този турнир. За жалост не успяхме. Малко моменти ни деляха. Борим се и даваме всичко от нас, за да побеждаваме. Като по-млад отбор искаме да се докажем пред по-големите. За жалост те бяха по-добри от нас в някои моменти. Реално наистина подмладяването е много голямо. Както виждате в момента в отбора има много малко "стари". Аз и Владо Иванов.  Аз съм на 31, той на 33 години. Всички са по-млади от нас и с доста по-малко мачове за националния отбор. Има момчета, които са първи път излизат с националната фланелка. Италия си обиграва отбора за следващите няколко години. Те са с Б отбора. С млади състезатели, които не играят в клубовете си, но са бъдещето на този отбор. 
 
Аспарух Аспарухов и Денис Карягин са големи таланти. Включването на Денис в мача с Нидерландия беше точката на пречупване. В такива моменти един млад състезател влиза без напрежение, защото реално в такива мачове трябва да играеш без да го мислиш . Аспарух се утвърди в състава и се справя страхотно. Има много добри неща, които се виждат. Много от момчетата се стараят и искат да покажат себе си пред света, като по този начин вдигат нивото на националния отбор", каза българският национал. 
 
"Тази лига е едно леко "убийство" за отбор, който няма толкова състезатели. За девет мача се контузихме седем човека. Това са шест мача за девет дни. Старохтно натоварване. Пътуването от хотела до залата е един час, от залата до хотела още един. Повечето от волейболистите сме свикнали сутрин да правим фитнес и следобед волейбол. Тялото ни свиква. Ние имахме контузии, които са нелепи, защото почваме да тренираме и някой се схваща от пренатоварване. Тук няма почивка. Един отбор като Полша дойде с 30 човека и всеки мач правят ротации. Франция, Бразилия, Америка също. Това са държави с много състезатели и могат да си го позволят. 
 
Въпросът е, че физическото натоварване е доста голямо. Психическото също, защото си отишъл да побеждаваш, а не на разходка. На Европейското ще има още четирима състезатели. Единият плюс е че ще имаме повече време за подготовка", добави диагоналът. 
 
България без титулярните си посрещачи в Лигата на нациите

Вижте подробности

Конеляно взе Шампионската лига при жените

Финалът се игра в Анталия

Трентино с четвърта Шампионска лига по волейбол (ВИДЕО)

Вижте подробности

Пореден удар за националите ни: Мартин Атанасов е аут за VNL

Посрещачът със сериозна контузия в рамото

Родни волейболни съдии положиха успешно изпит в международен курс

Вие сте бъдещето, обяви Любо Ганев

Любо Ганев разкри кои са отказали да играят за националния отбор

Президентът на федерацията сподели няколко имена

Бленджини: Искам отдаденост на 100%

Новият селекционер на мъжкия ни национален отбор по волейбол беше представен днес

"История на бъдещето" - филм за волейболния "Левски" с премиера на 15 май

250 фенове получават шанса да присъстват на специалното събитие с шампионите при мъжете, бронзовите медалистки при жените и съмишлениците по пътя напред

Удар за волейболистите ни: Алекс Николов аут за цялата Лига на нациите

Най-добрият млад волейболист ще се оперира от дискова херния

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки