В БАКУ: Уелс пречупи Турция и вече мисли за осминафиналите (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Драконите“ се наложиха с 2:0, макар Бейл да пропусна дузпа

В БАКУ: Уелс пречупи Турция и вече мисли за осминафиналите (ВИДЕО+СНИМКИ)

Турция записа втора последователна загуба на Евро 2020 и трябва да се надява на чудо, за да продължи към осминафиналите.

Този път комшиите отстъпиха с 0:1 пред отбора на Уелс, който вече има 4 точки в група „А“ и на практика се класира за осминафиналите на турнира. 

Тоз път „драконите“ спечелиха с голове на Арън Рамзи и Конър Робъртс пред 30 000 зрители, от които едва 10 процента викаха за тях, макар че Гарет Бейл пропусна дузпа. 

Той обаче блесна с две асистенции и направи още редица ключови подавания, така че в крайна сметка бе избран за играч на мача. 

В шестата минута именно Бейл изведе отлично Арън Рамзи в коридор. Халфът на Ювентус финтира съперник и стреля в близкия ъгъл, ала вратарят на Турция изби в корнер. 

Отговорът на комшиите не закъсня. В 10-ата минута Ченгиз Юндер намери с отлично центриране Бурак Йълмаз, но ударът на капитана от движение също бе спасен от стража на Уелс.

Не след дълго „драконите“ поискаха дузпа за игра с ръка в наказателното поле, но такава не бе отсъдена дори след преглеждане на ситуацията с ВАР.

В 24-ата минута Рамзи направи втория си фрапантен пропуск в двубоя. Той отново бе изведен по великолепен начин от Бейл, този път на още по-добра позиция. От десетина метра, почти фронтално срещу вратата обаче, той стреля високо над нея. 

След това Турция заигра по-силно и на два пъти играчи на „драконите“ трябваше да чистят пред голлинията.

В 36-ата минута обаче Уелс поде една бърза контраатака чрез капитана си Гарет Бейл, но той бе спрян със страхотна намеса от Чаглар Сьойюнджю. 

В 43-ата минута обаче „драконите“ откриха резултата. Това, макар и чак от третия си опит, успя да стори Арън Рамзи.

Той пак бе изведен от Гарет Бейл зад гърба на защитата, овладя на гърди и после прати топката в далечния ъгъл, за да даде преднина на Уелс. Тя се запази до почивката.

Това накара турският селекционер Шенол Гюнеш да направи двойна смяна преди началото на втората част. Тя обаче също започна с колебания в защита на „червените“, които не бяха наказани от Уелс. 

В 57-ата минута отново Рамзи можеше да се разпише, стреляйки силно от близка дистанция, но право в тялото на турския вратар.

В 60-ата минута пък Уелс получи дузпа, след като Гарет Бейл бе съборен точно на линията на наказателното поле. Решението на португалския арбитър Артур Диаш бе потвърдено и потърпевшият в ситуацията застана зад топката.

Той обаче я прати високо над вратата и пропусна да удвои от наказателния удар, а и да сложи край на 20-месечното си чакане за гол с националната фланелка. 

В 78-ата минута Бейл пропусна и с глава от границата на вратарското поле, засичайки центриране на Рамзи, който пък малко по-късно се намеси решително в собствения си пеналт.

В заключителните минути вратарят на Уелс направи страхотно спасяване, за да опази преднината на своите, а в добавеното време на срещата се стигна и до сблъсъци между футболистите на двата отбора, които приключиха с 4 жълти картона. 

Така Турция остана на последното място в групата без точков актив, а в последния си мач играе срещу Швейцария.



Уелс пък има 4 пункта и почти сигурно се класира за осминафиналната фаза на Евро 2020, макар че в последния си двубой от потока играе срещу фаворита Италия. 




Турция – Уелс 0:2
0:1 Арън Рамзи (43)
0:2 Конър Робъртс (90+2)





СТАРТОВИ СЪСТАВИ
:

ТУРЦИЯ: 23. Чакър, 2. Челик, 4. Сьойюнджю, 5. Йокошлу, 13. Мераш, 17. Йълмаз (к), 22. Айхан, 6. Туфан, 7. Юндер, 10. Чалханоглу, 9. Караман;

УЕЛС
: 12. Уорд, 4. Бен Дейвис, 6. Родон, 7. Алън, 10. Рамзи, 11. Бейл (к), 13. Мур, 14. К. Робъртс, 15. Ампаду, 17. Норингтън-Дейвис, 18. Уилямс, 19. Брукс, 23. Левит;

Луис Енрике: Не бързаме да станем шампиони

Треньорът на ПСЖ обяви, че целта е отборът да вземе титлата, но не държи това да е много рано

10 от Барса рухнаха срещу ПСЖ (ВИДЕО)

Вижте подробности

Спортинг (Лисабон) с оферта да си върне Роналдо, дава му шанс да играе в ШЛ

Той има оферта от клуба в който стартира голямата му кариера

Радост в Интер Маями: Меси вече е здрав и се завръща сред титулярите

Травмата в бедрото му е отшумяла

Съвсем очаквано: Бенфика дава нов договор на ветерана Ди Мария

Аржентинецът играе страхотно, макар че е на сериозна футболна възраст

ПСЖ с амбициозен ход, ще се пробва за капитана на Челси Рийс Джеймс

Първите разговори между двете страни вече дори са стартирали

Бензема разкритикува съотборниците си в Ал Итихад

"Не мога да печеля сам мачове", категоричен е той

ПСЖ надви Марсилия на "Велодром" с човек по-малко (ВИДЕО)

Парижани спечелиха комфортно

Интер Маями загуби катастрофално без Меси в състава (ВИДЕО)

Отборът на аржентинеца отстъпи с 0:4 срещу Ню Йорк Ред Булс

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки