Аржентина излъга Парагвай на Копа Америка (ВИДЕО)

Папу Гомес реализира единствения гол в мача

Аржентина излъга Парагвай на Копа Америка (ВИДЕО)

 Отборът на Аржентина взе минимална победа с 1:0 над Парагвай в двубой от група А на турнира Копа Америка, който се провежда в Бразилия. Така "албиселесте" излезе отново начело в класирането със 7 точки, като се възползва максимално от равенството между Чили и Уругвай.

Двубоят се изигра на стадион “Мане Гаринча” в столицата Бразилия, като изходът му беше решен още в началото на първото полувреме, когато след асистенция на Анхел ди Мария Алехандро Гомес отбеляза единственото попадение в мача. В следващия кръг Аржентина играе с аутсайдера Боливия, докато съперник на Парагвай е Чили.
Аржентина стартира по-активно в двубоя, като подложи на обсада вратата на “гуараните”. Капитанът Лионел Меси получи хубава топка зад отбраната, но не успя да я достигне. В осмата минута Серхио Агуеро стреля от близка дистанция, но топката докосна напречната греда, преди да излезе в аут. Така се стигна до десетата минута, когато Ди Мария пусна топката в наказателното поле, където Папу Гомес я достигна и успя технично да прехвърли вратаря на Парагвай за 1:0.

“Гуараните” заиграха значително по-добре след получаването на гол във вратата си и подожиха Аржентина на натиск, особено през второто полувреме, но той не се оказа достатъчен да застрашат вратата на Емилиано Мартинес. Ноел Молина и Кристиан Ромеро действаха уверено в защита и прекъсваха атаките на Парагвай. В крайна сметка голът на Гомес се оказа достатъчен за успеха на Аржентина.

Мачът беше специален за звездата на Аржентина Лионел Меси, който записа 147-о участие с националната фланелка. Така той изравни постижението на Хавиер Масчерано.

Ромарио се върна във футбола с два гола

Вижте подробности

Легендарната бразилска голмайсторка Марта прекратява кариерата си

Тя е голмайстор номер 1 за Бразилия за всички времена със 116 гола в 175 мача

В Иран: Връщат забраната за жени на стадионите

Вижте подробности

Карлос Тевес приет по спешност в болница

Треньорът на Индепендиенте рязко се е почувствал зле

Суперкласико: Бока обърна Ривър до 3:2 (ВИДЕО)

Лудо дерби, VAR и пълен стадион в четвъртфинал за Купата

В САЩ: Меси с 2 гола и асистенция, Интер бие с 3:1 (ВИДЕО)

Лео вече има 9 попадения и 5 финални паса в 9 мача

Меси вкара два и подаде за трети при пробеда на Интер Маями

Аржентинецът отново блести

Решено: ФИФА създава десетки нови комисии

Планът е те да станат 35, в момента са 7

Ясни са всички участници на Световното клубно първенство

РБ Залцбург изненадващо влезе в отбрания лист

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки