Аржентина на полуфинал за Копа Америка, Меси отново блести (ВИДЕЕО+СНИМКИ)

Лео с гол и 2 асистенции за 3:0 над Еквадор, Колумбия отстрани Уругвай с дузпи

Аржентина на полуфинал за Копа Америка, Меси отново блести (ВИДЕЕО+СНИМКИ)

Лионел Меси изигра поредния си силен мач за Аржентина при успеха с 3:0 над Еквадор в 1/4-финалите на турнира Копа Америка.

Мегазвездата се отчете с гол и две асистенции за своя тим, който ще се изправи срещу Колумбия в спор за място на финала.

В другия полуфинал ще се срещнат домакинът Бразилия и Перу.

През първото полувреме преобладаваха физическите сблъсъци и играта бе прекъсвана често. Селекционерът на Аржентина Лионел Скалони дори беше пред отстраняване на трибуните, след като влезе в пререкание с четвъртия съдия заради спорно отсъждане.

Малко след средата на първото полувреме Николас Отаменди извърши грубо нарушение срещу Енер Валенсия. Много добра възможност се откри  пред Меси, но ударът му към далечната греда срещна напречния стълб.

Точно преди почивката обаче Аржентина стигна до откриване на резултата, като след асистенция на Меси успя да изненада стража на Еквадор Ернан Галиндес.

Втората част беше по-различна, играчите на Аржентина печелеха време, стигаше се до чести прекъсвания, а футболистите и на двата отбора имаха претенции към рефера за нарушения. Така се стигна до 84-ата минута, когато Лаутаро Мартинес удвои аванса на “албиселесте” след втората асистенция на Меси.

Малко по-късно Еквадор остана с човек по-малко след изгонването на Пиеро Хинкапи, а Аржентина получи право на пряк свободен удар. Зад топката застана Меси, който оформи крайния резултат.

Така Еквадор в шести пореден мач не успя да запише успех над Аржентина, докато “гаучосите” гледат смело към полуфиналите и се надяват да прекъснат 28-годишната суша на Копа Америка.

За целта първо ще трябва да се справят със състава на Колумбия, който отстрани Уругвай след изпълнение на дузпи.

Редовното време на стадион “Мане Гаринча” в Бразилия завърши 0:0. При дузпите “лос кафетерос” изпълниха точно 4 от наказателните удари срещу два за уругвайците и продължават напред. И двата тима бяха записали по две чисти мрежи в груповата фаза и отново заложиха на силната игра в защита през първата част.

Единственото положение за гол преди почивката се откри пред Колумбия, но Фернандо Муслера отрази удара на Дуван Сапата. След паузата играта се оживи, като в 50-ата минута колумбийският страж Давид Оспина отрази изстрел на Нандес.

Малко по-късно и Сапата стреля с глава, но ударът беше спасен. Така се стигна до дузпите. Звездите на Уругвай Единсон Кавани и Луис Суарес бяха точни, но при 4:2 Матиас Виня пропусна и така победата бе за Колумбия.

Уругвай - Колумбия 2:4 (0:0) след дузпи

В Иран: Връщат забраната за жени на стадионите

Вижте подробности

Карлос Тевес приет по спешност в болница

Треньорът на Индепендиенте рязко се е почувствал зле

Суперкласико: Бока обърна Ривър до 3:2 (ВИДЕО)

Лудо дерби, VAR и пълен стадион в четвъртфинал за Купата

В САЩ: Меси с 2 гола и асистенция, Интер бие с 3:1 (ВИДЕО)

Лео вече има 9 попадения и 5 финални паса в 9 мача

Меси вкара два и подаде за трети при пробеда на Интер Маями

Аржентинецът отново блести

Решено: ФИФА създава десетки нови комисии

Планът е те да станат 35, в момента са 7

Ясни са всички участници на Световното клубно първенство

РБ Залцбург изненадващо влезе в отбрания лист

Ал Хилал най-накрая загуби след 34 поредни победи (ВИДЕО)

Те загубиха с 2:4 от Ал Аинв първия полуфинален мач в азиатската Шампионска лига

На 58 години: Ромарио се върна във футбола

За да играе със сина си в клуба, чийто президент е

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки