ВРЕМЕ Е ЗА ФИНАЛ! Италия и Англия в решителна схватка на Евро 2020

Красивият стил на "Скуадра адзура" или мощта и скоростта на "Трите лъва" ще е правилната рецепта за успех?

ВРЕМЕ Е ЗА ФИНАЛ! Италия и Англия в решителна схватка на Евро 2020

 Време е за големия финал на Ewro 2020!  В 22:00 часа на митичния „Уембли“ един срещу друг излизат Италия и Англия в спор за трофея.

Еуфорията в Англия и в частност Лондон е голяма сред англичаните. Те мечтаят на първи трофей от Европейско първенство. Най-близо до момента бяха на Евро 1996, когато отново на местна почва бяха спрени от Германия след изпълнение на дузпи, а в грешник за „Трите лъва“ се превърна националния селекционер Гарет Саутгейт. Сега именно той може да донесе трофея на Англия.

От своя страна Скуадра Адзура чака дълго време да вдигне купата след финалния мач. За последно Италия триумфира на Европейско първенство през 1968 година, когато на финала побеждава Югославия. „Адзурите“ останаха разочаровани през 2000 и 2012 година, когато във финалните двубои загубиха от Франция и Испания.

Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт до последно ще се надява, че ще може да използва младата звезда на Манчестър Сити Фил Фодън, който пропусна последната тренировка на тима. „Трите лъва“ получиха и подкрепа от кралица Елизабет II, която в навечерието на финала пожела успеха на отбора. "Доволни сме от наследството, което имаме, но сега искаме да спечелим трофея. Играчите са готови, наясно са с всичко около тактиката и гледаме напред към мача. Подготовката бе нормална, както винаги в такава фаза на турнир - трябва да запазиш своето постоянство“, заяви Саутгейт преди двубоя .

От своя страна Роберто Манчини няма да може да използва направилият силен турнир Леонардо Спинацола. Крайният бранител получи тежка травма по време на четвъртфинала срещу Белгия, когато скъса ахилесово сухожилие. "Трябва да играем нашата си игра. Мисля, че ни очаква страхотен мач. Трибуните ще бъдат пълни и това е чудесна новина за футболните любители навсякъде по света. Трябва да запазим спокойствие и да бъдем концентрирани. Остават ни още 90 минути, едно последно усилие, преди да излезем във ваканция и трябва да ги изиграем на 100 процента. Искам момчетата да се забавляват на терена и да играят с настроение", коментира Манчини.

Кой ще надделе? Прагматичният стил на Англия или красотата и атакуващия стил на Италия? Ще разберем тази вечер!

Здрав бой за Груев и Лийдс в Англия

Промоцията за Висшата лига увисна след 0:4

ТОВА БОЛИ! Евертън спря Ливърпул за титлата (ВИДЕО)

"Гудисън" видя отново триумф над червените след 14 г.

Тен Хаг чете конско на...медиите

Мениджърът на Юнайтед бесен след публикации за мача с Ковънтри

Арсенал се завърна на върха след важна победа над Уулвс (ВИДЕО)

Лондончани се върнаха към победите

Манчестър Сити излъга Челси и се класира за финала на ФА Къп (ВИДЕО)

Бернардо Силва вкара единственото попадение в срещата

Брентфорд разби Лутън при визитата си, вкара 5 гола на противника си (ВИДЕО)

Между двата тима се получи доста интересен мач

Уест Хам и Нюкасъл обмислят треньорска промяна, и двата тима с мераци към Сари

Италианецът може да избира

Ювентус започна преговори с Жоржиньо от Арсенал

Торинци искат да върнат халфа в Италия

Легенда на Арсенал: Нямат шанс за титла

Пол Мърсън отписа своя любим клуб

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки