Селекционерът на Бразилия: Футболът не е над закона

Той коментира ситуацията от срещата с Аржентина

Селекционерът на Бразилия: Футболът не е над закона

 Селекционерът на Бразилия Тите е на мнение, че „не всичко е позволено“ във футбола във връзка с прекратената след няколко изиграни минути световна квалификация между Селесао и Аржентина заради карантинни нарушения на аржентинци.

„Правосъдната система, законите, уважението и социалният ред съществуват – във футбола не всичко е позволено, има правила“, каза Тите, без да споменава Аржентина, по време на пресконференция в Ресифе преди предстоящата световна квалификация на Бразилия с Перу.

Припомняме, че в неделя бразилските здравни власти нахлуха на терена след само седем минути игра между южноамериканските гиганти на „Нео Куимика Арена“ в Сао Пауло, слагайки преждевременен край на двубоя. Имаше и меле между играчи и официални лица. Националната здравна агенция на Бразилия (АНВИСА), която стана жертва на кибератака в сряда след интервенцията си в мача, заяви, че четирима играчи на Аржентина, базирани във Висшата лига на Англия, трябва да бъдат поставени в „незабавна карантина“ поради нарушаването на коронавирусните протоколи.

Аржентина отрече обвиненията. ФИФА сподели, че решение относно евентуално дисциплинарно наказание ще бъде взето „в скоро време“. „Не знам какво точно е станало или не на този етап. Не мога и не трябва да съдя, но да действаш над закона…не. Малко уважение за страна, за население, за клуб и за национален отбор. Все още искам мачът да се изиграе, но ако е станала грешка, тогава законът влиза в сила“, каза още Тите.

Южноамериканската футболна конфедерация КОНМЕБОЛ каза, че мачът е бил „прекратен“, но не даде информация относно това дали двубоят ще се изиграе на друга дата. 

 
Ромарио се върна във футбола с два гола

Вижте подробности

Легендарната бразилска голмайсторка Марта прекратява кариерата си

Тя е голмайстор номер 1 за Бразилия за всички времена със 116 гола в 175 мача

В Иран: Връщат забраната за жени на стадионите

Вижте подробности

Карлос Тевес приет по спешност в болница

Треньорът на Индепендиенте рязко се е почувствал зле

Суперкласико: Бока обърна Ривър до 3:2 (ВИДЕО)

Лудо дерби, VAR и пълен стадион в четвъртфинал за Купата

В САЩ: Меси с 2 гола и асистенция, Интер бие с 3:1 (ВИДЕО)

Лео вече има 9 попадения и 5 финални паса в 9 мача

Меси вкара два и подаде за трети при пробеда на Интер Маями

Аржентинецът отново блести

Решено: ФИФА създава десетки нови комисии

Планът е те да станат 35, в момента са 7

Ясни са всички участници на Световното клубно първенство

РБ Залцбург изненадващо влезе в отбрания лист

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки