OТЛИЧНО: Септември (София) с класика в Шампионска лига (СНИМКИ)

Отборът до 19 години на столичани с комфортен аванс срещу албанци

OТЛИЧНО: Септември (София) с класика в Шампионска лига (СНИМКИ)
Септември (София) U19 започна убедително участието си в Младежката Шампионска лига. 

Българският тим се наложи с 3:0 на стадион “Славия” над албанския Академия Футболит U19 в мач от първия кръг на турнира. 

Стоян Стоичков (44), Иван Аврамов (45+1) и Симеон Александров (80) бяха героите за столичния тим, които осигуриха удобна преднина преди реванша в Албания.

Първите 15 минути на срещата започнаха с натиск на българите, но до чисти положения така и не се стигна.

Всички удари, които Септември отправи, бяха или слаби, или от далечно разстояние. В 26-ата минута Александров не успя да се възползва от разбъркване в наказателното поле. Последва удар, който премина покрай вратата, но съдията отсъди нарушение в атака.

В самия край на първото полувреме столичани все пак заслужено поведоха. В 44-ата минута след ъглов удар топката бе пратена към границата на наказателното поле, където Стоичков стреля от воле с много силен удар. След рикошет кълбото се озова във вратата на Академия - 1:0.

Само 2 минути по-късно Септември успя да реализира и второ попадение. След центриране Стойчев уцели напречната греда, а вратарят на гостите падна на земята. Най-съобразителен от всички се оказа Аврамов, който успя да добута топката и удвои аванса на своя тим.

Второто полувреме започна с удар от пряк свободен удар на Красиан Колев, но стражът Арбер Йота се разтегна и спаси.

Десет минути преди края на редовните 90 Симеон Александров направи победата на Септември класическа с изключително красив гол. Той успя да спре кълбото с гръб към вратата, финтира защитник и отправи много силен удар, който се удари в напречната греда и влезе във вратата на противника.

Следващия мач за българския представител в Младежката Шампионска лига е на 19 октомври, когато столичани гостуват в Албания на Академика в реванша между двата тима.

Победителят от този двубой ще играе срещу победителя от двойката Рейнджърс (Шотландия)-Хамарби (Швеция). Отборът от Глазгоу победи с 3:0 в първата среща.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки