Рилски спортист отказа Шумен за едно полувреме (ВИДЕО)

Трей Портър поведе носителя на Купата и Суперкупата на България към категоричния триумф с 18 точки и 6 борби

Рилски спортист отказа Шумен за едно полувреме (ВИДЕО)

 Рилски спортист стартира вихрено новия сезон в НБЛ. Вицешампионите отнесоха Шумен със 103:59 в мач от първия кръг. В „Арена Шумен“ селекцията на Людмил Хаджисотиров направи така, че интригата в тази среща да се изпари още през първото полувреме, спечелено с 53:23. По този начин самоковци помрачиха завръщането в елита на тима от Шумен след пауза от 19 години. От групата на шуменци отсъстваше Деян Биелич, който все още не е картотекиран.

 
На 16 октомври Рилски ще приеме Левски, докато баскетболистите на Янко Янков ще гостуват на Черноморец Бургас.
 
Гостите показаха, че в този мач няма да има интрига още на старта и наложиха тотален превес чрез Брендън Браун, Трей Портър, Ей Джей Хес и Алекс Симеонов. До края на встъпителната част проблясъците в играта на Виктор Серафимов не дадоха желания ефект на домакините и това се оказа достатъчно за самоковци да се откъснат с 15 точки.
 
„Скиорите“ бяха пълни господари на паркета и във втората десетка, което им позволи да направят разликата в своя полза още по-категорична. В лагера на шуменци цареше пълен хаос и в двете фази на играта, а от това се възползва Рилецо, който се прибра в съблекалнята при 53:23.
 
След подновяването на играта участникът във ФИБА Къп не намали оборотите и оттам връщане нямаше.
 
Трей Портър поведе носителя на Купата и Суперкупата на България към категоричния триумф с 18 точки и 6 борби. Джеймс Паджет го последва с 15 и 7 овладени под двата ринга топки. Ей Джей Хес реализира 13, по 10 вкараха Мирослав Васов и Деян Карамфилов.
 
Никола Костич отсрами новака в НБЛ със 17 точки.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки