loader

Кроос си тръгнал от Байерн заради ниска заплата

Халфът не приел, че ще получава по-малко от Гьотце

 Ръководството на Байерн (Мюнхен) е отказало да уважи желанието на Тони Кроос за значително увеличение на заплатата - до 10 млн. евро, и това е една от причините халфът да напусне клуба. Това призна неговият агент Фолкер Щрут в интервю за неделното издание на “Билд”. През лятото на 2014 година, точно след като беше станал световен шампион с Бундестима, Кроос премина в Реал Мадрид като свободен агент.

“През септември 2013 година седнахме с шефовете на Байерн, за да обсъдим евентуалното продължаване на контракта му - започна разказа си Щрут. - Самият Тони нямаше нищо против да остане в клуба. Байерн обаче предложи заплата от 6 млн. евро бруто. Дали обаче бяха забравили, че аз знаех колко взима тогава Марио Гьотце? (7 млн. евро чисто - б.р.) Затова поискахме 10 млн. Пеп Гуардиола настояваше Кроос да остане, като му каза “Имам нужда от теб”. Предполагам, че същото е споделил и на изпълнителния директор Карл-Хайнц Румениге.”

 

“После - през ноември същата година, се върнах в Мюнхен за нови разговори. Тогава Румениге ми рече следното: “В знак на уважение към Кроос предлагаме заплата от 6,5 млн.” На това аз му отговорих с “Г-н Румениге, няма да се съгласим на по-малко от 10 млн.”

В крайна сметка германският национал подписа с “белите” от “Сантиаго Бернабеу” при предполагаема заплата от 8,5 млн. евро.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки