Сензационен обрат и успех за Рилски спортист в Израел (ВИДЕО)

Алекс Симеонов с дабъл-дабъл срещу Апоел Ейлат

Сензационен обрат и успех за Рилски спортист в Израел (ВИДЕО)

Сензационен успех с 86:83 (19:28, 16:26, 30:15, 21:14) записа Рилски спортист при гостуването на тима ни в Израел на местния Апоел Ейлат.

Мачът между двата отбора бе част от груповата фаза на турнира ФИБА Европа Къп, а победата в него отвори широко вратите на българските баскетболисти към следващата фаза на надпреварата.

Още от началните минути на срещата домакините демонстрираха бърз баскетбол, съчетан с агресивна защита.

Това обърка гостите, които след средата на първата четвъртина оставиха инициативата в ръцете на израелците и до края на частта те вече имаха преднина от 9 точки- 28:19.

Във втората резултатната игра на домакините от Апоел продължи, а Рилски спортист така и не намери отговор, с който да противодейства.

Това доведе до доста пропуски от страна на играчите на българския тим, което пък веднага се отрази на резултата в двубоя, който след двадесет минути игра бе 54:35 за Апоел.

Преобразен отбор на Рилски спортист обаче излезе за второто полувреме от срещата. Самоковци започнаха третата четвърт изключително мобилизирано и това им поведение веднага даде резултат, а разликата започна да пада главоломно.

Това обърка играта на домакините, които реагираха с няколко успешни атаки. Все пак баскетболистите на Рилски отговориха подобаващо и в края на четвъртината губехме с 65:69.

Още в началото на последната четвърт кош на Павлин Иванов доведе до изоставане на тима ни от само точка. Домакините обаче реагираха мигновено и серия от 10-0 доведе отново до комфортна преднина от 11 точки в тяхна полза. Тя се задържа около две минути, след което самоковци отново започнаха да топят пасива си, за да се стигне до изоставане от само точка минута и 26 секунди преди края.

В следващата атака домакините сгрешиха, а Деян Карамфилов отбеляза тройка и изведе Рилски напред за 85:83. Последваха две неуспешни атаки под двата коша, а при оставащи 2 секунди и топка за самоковци се стигна до нарушение срещу Карамфилов, което го прати на наказателната линия. Той бе точен при първия и пропусна втория опит, с което на практика времето изтече и Рилски се поздрави с победата.

Над всички в мача за Рилски спортист бе Алекс Симеонов, който записа дабъл-дабъл от 20 точки и 10 борби. Трей Портър отново бе на познатото си ниво и завърши с 18 точки и 6 борби, а с 14 точки остана Златин Георгиев

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки