Германия без трима срещу Армения, Флик хвали отбора

„Мисля, че се получи чудесен синхрон между отбора и феновете“, заяви селекционерът на Бундестима

Германия без трима срещу Армения, Флик хвали отбора

Капитанът на Борусия (Дортмунд) Марко Ройс е един от тримата, които ще пропуснат гостуването на германския национален отбор по футбол в Армения на 14 ноември - последен двубой от група "J" на световните квалификации.

Ройс записа гол и две асистенции при победата над Лихтенщайн с 9:0 в четвъртък вечер, като игра пълни 90 минути.

От местната футболна федерация потвърдиха, че той няма да пътува за Армения, а причината е превантивна, за да се избегне пренатоварване на 32-годишния футболист.

Марко Ройс ще се завърне Дортмунд, където ще тренира с клубния си отбор Борусия за подновяването на срещите от Бундеслигата.

Капитанът на националния отбор на Германия – Мануел Нойер, също ще пропусне последния мач от световните квалификации срещу Армения.

Вратарят няма да пътува за Ереван, като същото важи и за съотборника му Леон Горецка. Стражът не е контузен, но селекционерът Ханзи Флик е решил да му даде почивка.

Селекционерът на германския национален отбор заяви, че е доволен от представянето на тима при победата над Лихтенщайн с 9:0 в среща от група "J" на световните квалификации.

"Много сме щастливи. Целта ни бе да дадем на Йоахим Льов подобаващо изпращане и мисля, че отборът успя да го направи", каза Флик след мача във Волфсбург.

"Атмосферата беше страхотна. Така беше и в предишните ни домакински мачове. Мисля, че се получи чудесен синхрон между отбора и феновете. Опитахме се да демонстрираме атрактивен футбол и можехме да реализираме повече попадения. Мачът с Лихтенщайн бе още една стъпка по нашия път. Искаме да продължим да се развиваме като отбор, да извличаме поуки от всяка среща, която играем. Още в двете тренировки, които проведохме преди двубоя, видях старанието на играчите да приложат нещата, върху които работим", коментира селекционерът, който бе попитан за представянето на Лерой Сане, реализирал два гола срещу Лихтенщайн.

"Той показва, че е невероятен футболист. Прави всичко да изглежда по-лесно. Това, което наистина харесвам в него е желанието му да гони топката и да пресира противника. Определено се представя много добре в последните няколко седмици", заяви германският специалист.
По повод състоянието на Леон Горецка, Флик коментира, че очаква той да пътува с отбора за Армения, където на 14 ноември Германия ще играе нов мач от световните квалификации.

"Леон е много важен играч за нас. Той можеше да продължи и след почивката, но не искахме да рискуваме", обясни смяната на халфа селекционерът и увери, че отборът бързо се е справил с проблемите с карантинирани играчи заради случая на положителен тест за коронавирус.

"Вече нямаме търпение за мача с Армения, който е последен за нас през 2021 година", добави Флик.

Байерн смачка Унион при визитата си в Берлин, вкара 5 гола на клетия си опонент (ВИДЕО)

Баварците не показаха никаква милост

Лайпциг надделя над Хайденхайм и запази мястото си в Топ 4 (ВИДЕО)

"Биковете" спечелиха с 2:1

Йозил призна защо се реши на физическа трансформация

"Правя го, за да бъда във форма", каза бившият германски национал

Треньорският казус за Байерн се заплете

Нагелсман остава начело на Германия

След голямо шоу: Дортмунд видя сметката на Атлетико (ВИДЕО)

Рурците победиха испанския тим с 4:2

В Байерн търсят причина за контузиите

Спортният директор Кристоф Фройнд коментира темата

Дортмунд се справи с адашите от Гладбах, ВАР лиши Забицер от хеттрик (ВИДЕО)

Рурците стигнаха до успех с 2:1 като гости

Байерн се справи с лекота срещу Кьолн на "Алианц Арена" (ВИДЕО)

Ситуацията при "козлите" е доста неприятна

Леверкузен продава голмайстора си на Милан за 50 милиона евро?

Виктор Бонифас е обект на интерес от страна на "росонерите"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки