Светослав Вуцов: България има бъдеще с Ясен Петров

"От моите лични наблюдения атмосферата в отбора е много добра. Забавляваме се, когато сме сериозни – сме сериозни"

Вратарят на Славия Светослав Вуцов бе гост в студиото на „Диема Спорт“. Младият страж определи като „доста тежък мач” официалния си дебют за България срещу Украйна в контрола. Срещата в Одеса завърши при резултат 1:1, но към българската врата бяха отправени цели 35 удара. Вуцов се появи на терена през втората част и записа първи минути с националната фланелка.

 
„Ще го запомня като един доста тежък мач. Хубавото е, че завършихме положително и не загубихме мача. Може би ми беше малко трудно в първите минути, защото веднага започнаха да търсят гол. След това се отпуснах, момчетата ми помогнаха на терена”, сподели Вуцов пред „Диема Спорт“.
 
„В такива мачове, когато играеш срещу по-силен противник се очаква вратарите да бъдат най-ангажирани. Както аз, така и Ники Михайлов, се справихме доста добре, и както ти каза, след 36 удара, допуснахме само един гол, мисля, че е много добре.  Това ме радва, защото по този начин сме помогнали по някакъв начин. За първи път България не допуска загуба на украинска земя, което е похвално.
 
В световната квалификация отново играхме мач срещу силен и класен съперник като Швейцария. Те успяха да реализират техните положения, за разлика от Украйна. Това не беше прието добре от нас и ни повлия. Има си хора, които трябва да коментират тези неща. Има си хора, които да коментират, не искам аз да давам експертно мнение.
 
В момента имаме по-големи възможности, като се има предвид, че има доста млади момчета като мен. Има и доста опитни играчи, с които изграждаме една сплав, за да постигаме по-добри резултати”, продължи младият страж.
 
Той коментира и националния селекционер Ясен Петров.
 
„Бих му благодарил отново, че ме повика. Заедно с треньорския щаб ми гласуваха доверие. За негова смяна има конгреси, БФС, които трябва да решат за неговата смяна. Не съм аз този, който трябва да казва такива неща. Твърдя, че с този селекционер, този отбор има бъдеще. Има бъзици, шеги, но когато трябва да се работи, се работи много сериозно.
 
Имаме шанс за нещо по-сериозно. Подмладяването ще се случи в един момент. Има млади момчета, които имат качества и потенциал, който трябва да го покажат и да намерят място в националния отбор.
 
От моите лични наблюдения атмосферата в отбора е много добра. Забавляваме се, когато сме сериозни – сме сериозни. Атмосферата е страхотна, изградили сме един много добър колектив.
 
Има колектив и на терена, и извън терена. В най-скоро време очаквам резултатите да бъдат много по-позитивни от последния мач. Чувствам се готов за титулярното място, но това не го решавам аз. Моята работа е да играя в Славия”, каза още Светослав Вуцов.

Още от Коментари

В три поредни мача българският тим бе ощетен от съдиите

"Червените" имат всички шансове да отстранят Сейнт Патрикс

Той ще наруши Закона за спорта, ако организира алтернативно футболно първенство

"Сините" имат уникалния шанс за голям пробив в Европа

„Много е хубаво, че повече българи започват като титуляри напоследък“

Мъри Стоилов полека се доближава в митологията на клуба до Гунди

На "Българска армия" имат още много работа

ПАОК не е отбор от най-висока класа, смята натурализираният сърбин

Публиката ще помогне много на стадион "Георги Аспарухов"

Актуално

21:00 11/08 ЛЕВСКИ - ХАМРУН 2:5 след дузпи
21:45 11/08 СЕЙНТ ПАТРИКС - ЦСКА 0:2

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки