Георги Александров: Имах доста предложения, но това не Етър беше най-доброто

"Велико Търново е футболен град и хората заслужават да гледат силен отбор"

Георги Александров е първото ново име в зимната селекция на Етър. 20-годишният бранител подписа договор за година и половина с "виолетовите". Роден е на 20 май 2001 г. Преминал е през всички гарнитури на Левски, беше капитан на отбора U19, стигна до мъжкия отбор, за кратко бе и във "Витоша" (Бистрица). Георги Александров даде първото си интервю като футболист на "болярите".

- Как се стигна до трансфера ти в "Етър"?

- Цанко Цветанов, който ми беше помощник-треньор в "Левски", направи връзката с президента на "Етър". Още преди шест месеца имаше интерес от "виолетовите", но тогава така се стекоха обстоятелствата, че не пристигнах. Точно тогава беше дошъл г-н Стоилов и исках да се докажа, да видя дали ще мога да се утвърдя. Не успях, по една или друга причина, и реших да направя промяната. Сега вече нямаше какво да ме спре и се радвам, че съм тук.

- Със сигурност ще имаш повече игрово време с виолетовия екип...

- Разбира се, аз затова съм дошъл. Да помогна на отбора и да дам максимума от себе си. Ако мога, да помогна на "Етър" да влезе в Първа лига, каквато е целта.

- На кой пост се чувстваш най-добре?

- Централен защитник и дефанзивен халф. В клубния ми отбор винаги съм играл централен защитник, а в националните гарнитури съм бил дефанзивен халф.

- Сподели няколко думи за себе си?

- От София съм, там съм роден и живял 20 години. От 6 до 19-годишен съм бил в школата на "Левски". След това за кратко играх във "Витоша" (Бистрица) и се върнах отново за година и половина на "Герена". Мисля, че най-силното ми качество е прочитането и визията върху играта. Спокоен, смирен, съсредоточен върху това, което искам да постигна.

- Играл ли си с някого от футболистите на "Етър" и смяташ ли, че бързо ще се сработите?

- Единствено с Кольо Станев съм играл в националните формации. Другите ги познавам само от мачовете, в които съм ги гледал, но това, което виждам тук, е че има много добър колектив и опитни футболисти с много добра кариера. Дани Младенов беше в "Левски" в последния добър период на "сините" в Европа.

- Какво очакваш за пролетния полусезон за себе си и отбора?

- Първо за тима, защото футболът е отборна игра - очаквам "Етър" във всеки мач да играе за победа. От себе си очаквам да се представям добре, да помагам на отбора и да постигнем поставената цел, за да можем да върнем "Етър" в Първа лига. Велико Търново е футболен град и хората заслужават да гледат футбол в т.нар. елит. Условията, които ми предоставиха, са прекрасни, всичко предразполага да мисля единствено за футбол.

- Вероятно за теб "Етър" е една стъпка по пътя нагоре в кариерата ти?

- Да, именно, това беше и моят избор. Имах доста предложения, но като седнах и разгледах нещата, мисля, че "Етър" е най-доброто. Първо, защото винаги се бори, а всеки футболист трябва да играе под напрежение, а не да е в отбор, който няма фенове или амбиции. Важно е и че "Етър" е единственият отбор в града и всички те подкрепят, когато побеждаваш. Заради това избрах в "Етър".

- "Левски" ще продължи ли да те следи?

- Не знам, това е тяхна преценка. Казаха, че ще ме следят. Аз затова работя, един ден отново да се върна там, но вече с по-различна роля.

Още от Втора и Трета лига

Антон Узунов е второто ново попълнение в атака за 2 дни

Воижте подробности

Вижте подробности

Той е свободен и е отворен за предложения

Дупничани стигнаха до успеха лесно

Двата тима врътнаха реми

Панагюрци стигнаха до успех с 3:1

Отборът отстъпи с 2:4 на Самгурали

Бургазлии дадоха две жертви в този мач

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки