ИЗВЪНРЕДНО: Тотото с рекордна печалба от 53,2 милиона лева за 2021 година

"Уволнението ми е политическо", заяви изпълнителният директор Любомир Петров

ИЗВЪНРЕДНО: Тотото с рекордна печалба от 53,2 милиона лева за 2021 година

Шефът на Българския спортен тотализатор Любомир Петров разкри на извънредна пресконференция, че дружеството е с рекордна печалба от 53,2 милиона лева за 2021 година. По този начин той опроверга министърът на младежта и спорта Радостин Василев. Той иска да смени ръководството на БСТ, защото "от последните 6 години 4 е на загуба, а последните две с минимална печалба". 

"Много се говори за тотализатора, искам да съобщя цифрите, такива каквито са, както и да направим лек отчет за свършеното през последните 2 години. Аз съм професионалист с 20-годишен опит политически независим съм. Аз и моят екип поехме БСТ на 11 март 2020 година. Относно печалбите, ясно сме описали какви са реалните печалби и какви са отчисленията към спортното министерство. За 2021 г. общата печалба ще бъде 53,2 милиона лева. 42,045 милиона сме внесли в нашия принципал ММС и 11,255 милиона лева е чистата печалба след данъците. За 2020 г. цялата печалба е в размер на 38 милиона лева. 31 милиона са преведени на ММС и 7,561 милиона лева е чистата печалба. Както виждате, под ръководството на моя екип цифрите са рязко нагоре", посочи Петров. Той допълни, че Тотото никога не е било на загуба. "Реално ако погледнем на нещата във финансови параметри през 2017, 2018 и 2019 година, тотото не е било за загуба като се сметне вноската в ММС. Загубата е била само счетоводна", подчерта още той.

Той допълни, че в процентно съотношение, печалбите на тотото растат, като за миналата година той е 18% от оборота.

Петров заяви и, че въпреки, че е монополист в лотарийните игри,БСТ няма право да продава лотарийни билети извън тото пунктовете. Ако се предприеме промяна в закона, то от тотализатора щели да генерират и още по-големи печалби. "Ще може да се вдигне печалбата няколко пъти и да има достатъчно пари за всички спортни федерация", допълни Любомир Петров.

“В момента по сметките на тотализатора има почти 50 милиона лева, което е исторически рекорд. През март 2020 година имаше само 4 милиона. Всички печалби ще бъдат изплатени с такава ликвидност, нашите играчи да не се притесняват“, обърна се към играчите тото шефът.

Нашата основна цел е да генерираме повече и повече печалби, призна Любомир Петров, коментирайки работата и повишаването на квалификацията на служителите. "Тотализаторът е едно от най-проверяваните дружества в държавата", отбеляза Петров.

"Министърът го каза по медиите, че това е решение на политическия кабинет в коалиционното споразумение“, посочи той по повод уволнението му от поста.

"Нямам никаква представа", отговори Петров на въпрос дали знае кой ще го наследи на поста.

"Миналата година август месец имаше опит от Андрей Кузманов да смени Управителния съвет, без ние да бъдем уведомени. Аз разбрах от Търговския регистър. Съдът спря вписването на новия Управителен съвет и в момента текат дела. Това, което ни помолиха този път е да не пускаме жалби. Да, това ръководство на ММС. Цяло лято обикаляме по съдилищата, уморително е. След като има редовен кабинет и той не ни иска, ще си отидем, няма проблеми", продължи Петров.

По думите му, проверката на БСТ от НАП е започнала миналата година през месец март и тя към момента продължавала. "АДФИ ни проверяваха една година, не се притесняваме от проверки. Проверяват ни постоянно", допълни темата с проверките тото шефът.

Иначе Любомир Петров няколко пъти заяви, че няма намерение да обжалва освобождаването си или уволнението си. Става въпрос за чест и достойнство, като не ме искат, ще си отида, каза той.

НОВ ЗАКОН: Улесниха издаването на визи на чуждите спортисти

Вижте подробности

Представители на БФС взеха участие в престижен семинар на ФИФА

Вижте подробности

СКАНДАЛ! Терзиев опитва да отмъкне имоти от спортното министерство

От ММС не знаят, че им взимат стадионите "Септември" и "Юнак"

БФС се присъедини към поздравленията за юбилея на Етър

Централта поздрави цялото футболно семейство на Велико Търново

Министър Глушков награди участниците в експедицията Еверест’84

Преди 4 десетилетия върхът е изкачен от българския алпинист Христо Проданов

Министър Глушков пожела успех на участниците на ЕК по кикбокс в Пловдив

„Поздравявам организаторите на това престижно спортно събитие за професионализма“

Двама директори в БФС на престижен семинар на ФИФА

Кирил Котев и Лъчезар Димов ще представят България в Ирландия

Ръководството на БФС проведе среща с клубовете от юношеските групи

Вижте подробности

Предложиха Глушков за служебен министър на младежта и спорта

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки