В ДЕБЮТА НА ШИМУНДЖА: Лудогорец изпусна "заспал" полски гранд (ВИДЕО)

Сотириу се разписа за шампионите, трима нови записаха първи минути

В ДЕБЮТА НА ШИМУНДЖА: Лудогорец изпусна "заспал" полски гранд (ВИДЕО)

Лудогорец не успя да победи Висла (Краков) първата си контрола от зимната подготовка. Мачът завърши 1:1. Пиерос Сотириу даде аванс на "орлите", а Давид Зот изравни за закъсалия полски гранд, който в момента заема 13-о място в местното първенство. Двубоят бе първи за новия треньор на "орлите" Анте Шимунджа. Специалистът подписа в началото на годината след изключително успешен период начело на Мура, извеждайки тима до титлата в Словения през миналия сезон.

Титуляри за Лудогорец започнаха две от новите попълнения - българският национал Спас Делев и бразилското крило Рик Джонатан. След почивката в игра се появи и Жан Карничек.

Мачът започна отлично за разградчани. Те успяха да поведат още в четвъртата минута, когато Пиерос Сотириу матира вратаря на Висла, пращайки топката в далечния ъгъл. Асистенцията бе на Рик Джонатан.

Малко след това кипърецът можеше да вкара втори гол. Джонатан стреля силно, Киесчек се намеси и топката попадна в Сотириу. Ударът на нападателя обаче беше блокиран от Maчиеж Садлок, който успя бързо да се върне и да предотврати сигурно попадение.

В 24-ата минута изстрел на Мавис Чибота не намери целта. В 39-ата поляците отгонопиха със силен удар на Ханушек, който обаче мина покрай вратата на Падт. Секунди преди края на първата част атака на Лудогорец бе завършена от Мавис Чибота, но топката бе избита от голлинията. Това бе и последната интересна ситуация за първата част.

Анте Шимунджа смени почти целия състам на на почивката. В 50-ата минута Кирил Десподов получи топката от Жан Карничник и пусна по земя за Ихинио Марин, който подмина стража на Висла, но ударът му от малък удар се отби в гредата. Две по-късно Куги от Висла стреля към вратата на Лудогорец, но в аут.

В 64-ата минута Текпетей открадна топката от Серафим Сота и шутира силно с десния крак, стражът на Висла обаче спаси. Така се стигна до 79-ата, когато Давид Зот изравни с техничен удар от границата на наказателното поле.

ЛУДОГОРЕЦ - ВИСЛА 1:1

1:0 Пиерос Сотириу (4)

1:1 Давид Зот (79)

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

ЛУДОГОРЕЦ: Серджио Падт, Игор Пластун, Шакил Пинас, Жордан Икоко, Тихомир Димитров, Мануел Шоу, Каули Оливейра, Спас Делев, Мавис Чиота, Рик Джонатан, Пиерос Сотириу

ВИСЛА: Киесчек, Гросковски, Сота, Садлок, Мановшек, Плевка, Ковелич, Савич, Старжински, Климент, Хуги

Ас на Лудогорец II е с изтичащ договор, "орлите" могат да го изпуснат

Димитър Илиев има контракт до края на сезона

Дерменджиев след 13-ата поредна победа: Искам и титлата, и купата!

Треньорът на Лудогорец бе много доволен от успеха над Хебър

13 от 13! Лудогорец държи 13-та титла (ВИДЕО)

"Орлите" спечелиха категорично с 3:0

Капитанът на Лудогорец Антон Недялков поднови тренировки

Той се възстанови след поредната си контузия

Пьотровски: На загрявката разбрахме за загубата на ЦСКА

Халфът призна и за късмет срещу Левски

Вижте кой ще свири Лудогорец - Левски

Ето всички назначения

СЕРИЯТА ПРОДЪЛЖАВА! Лудогорец ликува на "Лаута"(ВИДЕО)

Късна драма и болезнен за Локо (Пд) герой

Лудогорец обяви кога пуска билетите за Левски

Деца и пенсионери ползват 50% намаление

Лудогорец падна от Стяуа след скандална дузпа (ВИДЕО)

"Орлите" загубиха с 2:3 в контролна среща

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки