България загуби европейско първенство по вдигане на тежести

Треньорът Иван Иванов ще търси среща със спортния министър

Старши треньорът на националния отбор по вдигане на тежести Иван Иванов ще се срещне с министъра на младежта и спорта Радостин Василев, за да го запознае със ситуацията около федерацията в момента. Именно заради продължаващите неуредици относно вписването на новото ръководство на федерацията и течащите съдебни битки в четвъртък  Европейската федерация по вдигане на тежести е изпратила имейл да всички национални федерации, в което ги уведомява, че започва нова процедура по избор на домакин на европейското първенство.

"Жалко е, че няма да можем да бъдем домакин. Положихме много усилия това първенство да бъде тук и нашите състезатели да имат възможност да вдигат пред собствена публика. Всичко откъм организация беше готово. Надявам се, че в най-скоро време съдът ще се произнесе. Вярвяме, че той ще вземе най-правилното решение. Опитваме се да пазим състезателите от проблемите. Преди световното се пусна слух, че няма да можем да отидем на него, но през цялото време съм уверявал спортистите, че ще намерим пари и ще можем да отидем в Ташкент. По тази причина и сега подготовката на отбора не ме тревожи. Нашите проблеми са извън залата. Въпреки всички успехи, само аз и състезателите знаем какво ни коства това", допълни наставникът.

Световният шампион в категория 81 килограма Карлос Насар, който беше избран за "Спортист на месец декември" в анкетата на спортните журналисти, също изрази разочарованието си от факта, че България няма да може да организира европейското първенство.
"Съжалявам, че няма да вдигам в София. Щеше да ми се напълни сърцето", каза 17-годишният Насар, който на предстоящия шампионат през април ще вдига в по-горна категория - тази до 89 килограма.
"Качването на килограми при мен, както и свалянето им, е трудно. Но вече съм започнал да трупам маса и с лагера, който ни предстои, вярвам, че ще успея да постигна поставената цел", коментира Насар.
В началото на февруари националите ще се качат на високопланинската база в Белмекен, където да продължат подготовката си. Иван Иванов разкри, че вече има идея как ще изглежда отборът ни и голяма част от щангистите ще трябва да сменят категориите си.

Още от Други спортове

Вижте подробности

Силвия Аздреева стана втората българка, стъпила на Еверест, и първата - на Лхотце.

Националката от клуб "Левски Триадица" получи и приза "Мария Гигова" лично от легендата на художествената ни гимнастика

Десетилетие след първия си успех, Томас де Хенд отново триумфира

Европейската централа организира вота, вижте как може да гласувате за родния представител

Утре предстои шестият етап от "Джирото"

Шеф на федерацията е лидер на БСП

Българският сумист е с перфектен баланс на големия турнир

"Българските спортисти имат нужда от грижи и внимание, а са подложени на агресия и тормоз", заяви той

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки