Драгич пред NOVSPORT : За Левски ще помогна и ден, и нощ

Скоро сините ще са на върха, нужно е още малко търпение

Драгич пред NOVSPORT : За Левски ще помогна и ден, и нощ

Далибор Драгич е роден на 23 юни юни в Приедор – Сърбия. В България става популярен с изявите си като футболист на Левски. Той играе три сезона със сините от 2000 до 2003 г. Записва 50 мача и отбелязва 7 гола. След това играе за Черно море, Марек и в Малайзия. Сърбинът с босненски корени си остава един от любимите за феновете чуждестранни футболисти, носили екипа на Левски.

 - Далибор, здравей. Къде те намираме в момента?

- Живея основно в Сърбия. В град Нови Сад. Иначе пътувам и до Босна и Херцеговина, където са родителите ми.

- С какво се занимавате сега, след като спряхте с футбола на 41 години?

- Отново съм близо до любимата ми игра. Работя като футболен агент в държави от Източна Азия. Предлагам футболисти на местните отбори.

- Сам знаете, че сте един от най-обичаните чужденци, играли за Левски. Следите ли какво се случва със сините?

- Повече от 20 години минаха от времето, когато играх за Левски. Все още получавам прекрасни съобщения от феновете. Чувам, виждам написаното. То често е следното: "Не сме те гледали, но сме слушали от бащите и дядовците ни, че си бил много добър играч". Спечелих много, 3 титли и 2 купи, много мачове, а имах участия и победи в дербита. И на тези години усещам любовта и уважението на сините фенове, които за мен са най-великите. Няма как да не следя Левски. Чета и следя в интернет сайтовете, пращат ми и гледам мачове. Чувам се с моите стари съотборници и приятели, обсъждаме положението. Аз вярвам, че скоро отново ще бъдем това, което бяхме. И пак ще мачкаме наред, ще печелим мачове, титли и купи, защото Левски е отбора на народа и заслужава само хубави неща.

- Станимир Стоилов бе Ваш съотборник и след сериозна пауза от 13 години се завърна в Левски. Ще бъде ли това добре за Левски?

- Мъри Стоилов е голям левскар, много добър човек и добър футболист. Играхме заедно в защита и имахме много мачове заедно. Наско Сираков направи прекрасен ход с неговото назначаване и мисля, че това е правият път за тима. Иначе аз му се обадих, когато се завърна в Левски, за да го поздравя и да му пожелая успех. Той ми каза, че винаги съм добре дошъл на стадиона. Левски скоро отново ще е на върха. Сигурен съм, нужно е още малко търпение.

- Не обсъдихте ли вариант да му помогнете със селекцията?

- Предложих му и няколко момчета, които наблюдавам и за които мисля, че стават за Левски, да ги види и при възможност и желание да ги привлече.

- Ако сега получите предложение да помогнете на Левски с опита, който имате, ще се съгласите ли?

- Разбира се. Иска ли питане. Веднага бих тръгнал за България. За Левски съм готов да помогна и ден и нощ. Аз съм левскар и бих помогнал на своя любим Левски с каквото мога. Левскар съм и ще остана такъв завинаги, до края на дните си. Левскар съм до гроб.

- Знаете ли, че новото попълнение на сините Ноа Сонко Сундберг играе с номер 23 на гърба си?

- Не. От вас го научавам, но нека този номер му донесе късмет и успех с екипа на Левски.

- След Левски в България играхте за Черно море и Марек. Как се стигна до тези трансфери?

- След като се скарах с тогавашния треньор на Левски Славолюб Муслин, ми се обади Иван Вуцов (лека му пръст). Той ме попита дали бих искал да отида да играя при сина му Вили в Черно море и аз се съгласих. Това бяха едни много хубави 6 месеца. Много ми хареса във Варна. Малко след това Вили ме потърси в Марек и играх и за тях.

- Ваши съотборници в Левски получиха български паспорти. Лусио Вагнер, Игор Томашич и Предраг Пажин. Те записаха мачове за представителния тим на България. Вие получавали ли сте някога предложение да заиграете за националния ни отбор?

- Не, никога. Жалко е обаче, че тогава не взех български паспорт. Когато играх с Пажин и Нешко Милованович, те взеха паспорти. Аз се опитах да поставя въпроса на Наско Сираков, но не се получиха нещата.

- Следите случващото се в Левски, а националния отбор на България?

- След назначаването на Ясен Петров за селекционер на България, наблюдавам някои силни мачове на отбора. Много се зарадвах, че Светослав Вуцов е дебютирал за България и е направил силен мач. Помня го като много малък и ми стана мило за момчето. Много уважавам неговото семейство.

- Живял сте на различни места в България. Къде най-много ви харесваше?

- В столицата. София, защото там живях немалко време, за Варна вече Ви казах, Пловдив също е много хубав град, Стара Загора, Бургас, но не съм имал много възможност да се разхождам по градовете, само като сме гостували за мачове там. Иначе България е много хубава страна и аз много я харесвам. Имате хубава храна, хубаво море, добра ракия и намирам много прилики между българите и сърбите.

- Българин е начело на националния отбор на Босна и Херцеговина по футбол. Какво мислите за работата на Ивайло Петев като национален селекционер и представянето на тима под негово ръководство?

- Информирам се повече от медиите. Имаше скандали заради назначаването му. Като цяло не е лесно да се работи в Босна. Бивши футболисти, легенди и специалисти се обявиха против него, а президентът на федерацията държеше да назначи именно Ивайло Петев. Впечатленията ми са, че се опита да подмлади отбора и чрез някои по-опитни играчи като Джеко и Пянич да изгради колектив. Жалко, че не успяха да достигнат до бараж за световното.

- Какво бихте казали на всички левскари?

- Ще пожелая на всички да са живи и здрави, а на левскарите да поддържат отбора. Убеден съм, че добрите дни за Левски ще се върнат и отново ще бъдем на върха. Само Левски завинаги!

 

Караиванов: Форматът с 10, 12 или 14 отбора не е особено сполучлив

Президентът на ПФЛ обясни защо не е имало намаляване на отборите в елита

Иван Иванов: Стойчо Младенов ми нанесе голям удар

Русия призна, че е отказал оферта от Мъри да премине в школата на Левски

Стойне Манолов: За мен решението на Гриша Ганчев бе очаквано

Те се капсулираха от „червената“ общност и мислеха, че резултатите от Ловеч ще свършат работа тук…

Красимир Чомаков: Оставете Стамен Белчев

Не очаквах загубата от Ботев

Майкъла: На Гриша Ганчев просто му е писнало

„Лудогорец ще е шампион за 13-та поредна година“

Шеф в Ботев Пд обяви съдбата на треньора

Вижте какво каза Артур Платек

Нанков: Белчев държи много на дисциплината

"Няма да се оплакваме"

Везенков: Беше странен сезон

Вижте какво каза българинът в НБА

Славиша Стоянович: Никъде не съм виждал фенове като на Левски

"Два пъти си тръгнах обиден от "Герена"", заяви той

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки