Обзорът на кръга за NOVSPORT от Георги Василев

Нещастието на Славия бе щастие за ЦСКА, Левски излезе от тъмната дупка, а Берое спечели с Петър Хубчев

Обзорът на кръга за NOVSPORT от Георги Василев

Георги Василев няма нужда от представяне. Той е единственият български треньор, шампион с три различни отбора - Етър, Левски и ЦСКА. Генерала се съгласи да коментира пред NOVSPORT изминалия 20-ия кръг от футболното ни първенство.

Славия - ЦСКА София

ЦСКА спечели малко с късмет този мач. Нещастието за едни се превърна в щастие за други. Неприятната контузия с Георги Петков може би предреши изхода на това столично дерби. Младото момче, което влезе като резерва, изглеждаше смутено и притеснено в минутите, в които бе на терена. Не бива обаче да се прехвърля вината на този млад състезател. Факт е, че ЦСКА вкара три гола след изпълнение на три статични положения. Може би с по-опитен вратар Славия нямаше да допусне три почти индентични положения в този мач. ЦСКА има класа и качество в състава си, но има и напрежение. То е продиктувано от факта, че червените не бива да губят повече точки, а да разчитат именно на Лудогорец да бърка и губи точки. Вижда се желанието у футболистите на Стойчо Младенов да печелят мачовете си, но и напрежението също ще ги спъва в определени моменти, в които те трябва да взимат на всяка цена мачовете си. Приятно съм изненадан от Славия. Имат отбор, който е добре организиран. При тях има определено българско присъствие, което се харесва на мнозина. Срещу ЦСКА имаха и липсващи футболисти, но останалите на терена се стремяха да бъдат достойни заместници. Славия разполага с добър капацитет и треньор и доста отбори ще си изпатят от тях.

Левски - Локомотив (Пд)

Отборът на Левски излезе от тъмната дупка, в която беше. Сега сините вървят уверено, изглеждат по-стабилни във всяка една фаза на играта. Има още какво да се желае от тях, но са определено на прав път. За съжаление на техните привърженици са закъснели за титлата този сезон, защото изостават доста точки от Лудогорец. На тях им остава да продължат борбата за купата и да се надяват в края на сезона да я спечелят. Имат страхотна подкрепа от страна на публиката, която им дава криле. В Левски се вижда отличната работа на Станимир Стоилов. Той залага на млади играчи, които имат качества и трупат самочувствие. Чужденците още не са разкрили потенциала си, но определено загатват на какво са способни. Пловдивският Локомотив не бива да бъде подценяван от никого. Тимът на Александър Тунчев има стил, добри изпълнители и показват грамотен футбол. Срещу Левски изгонването на футболиста на Локомотив може би бе решаващото. Червеният картон разстрои цялата тактическа постройка на игра. Наложи се Преслав Боруков, който имаше огромно желание да се покаже пред публиката на Левски, че има място в този отбор, да бъде заменен, а вместо него да влезе в игра друг защитник.

Арда - Ботев (Пд)

От години следя изявите на Ботев и не мога да не бъда впечатлен от израстването на този отбор. Има развитие при тях, промяна във всяко едно естество на футболната игра. Клубът мина през различни перипетии, изпитания, но сякаш сега започват да си стъпват все по-уверено на краката. Имаше през годините неувереност и недоверие към повечето треньори. Не такава е ситуацията с Азрудин Валентич. Той се справя умело, налага собствен стил, отборът играе разнообразно и различно. Ботев е отбор, който се връща към своето добро старо време и отлично представяне. В клуба изглежда има единомислие - президент, треньор, отбор, публика. А това е една от причините даден отбор да има и резултати. Ситуацията в Арда за съжаление ми напомня на много български отбори, минали през такива трудни моменти. Отборът изстрада класирането си в елита, след това направи така, че всички останали да се съобразяват с него. В тези дни имаше финансова стабилност, имаше спокойствие за работа в клуба и това даваше резултатите, които искаха всички. След настъпването на финансовите проблеми дойде и очаквания спад в играта на тима. Арда бе напуснат от чужденците си, след това и голяма част от българите предпочетоха да опитат късмета си другаде. Сега настроението е съвсем друго, но в клуба имат желанието Арда да запази мястото си в елита.

Ботев (Враца) - ЦСКА 1948

Отборът от Враца ще се стреми да запази мястото си в елита. В Ботев отново има промени в състава, изпълнителите и това си оказва влияние. Особено, ако имаш и по-малко на брой качествени състезатели. Бабунски бе продаден в Унгария, а той вкарваше голове, създаваше положения. Той бе решаващ футболист за Ботев. Представянето на ЦСКА 1948 също претърпя различни промени. При Николай Киров ще има още добри резултати, ако бъде оставен по-дълго време на поста. В тима му има качествени български футболисти, които търпят развитие.

Царско село - Берое

Домакините от столицата правят почти изцяло нов отбор и ще им е трудно да се напаснат до края на сезона. За да останат в групата, ще е нужно да печелят и повече мачове и точки към актива си. Те тръгнаха добре срещу Берое, отбелязаха и хубав гол, но ще гонят спасението си този сезон в елита. В Берое продължава да има вълна от неяснота и неизвестност. Връщането на Петър Хубчев начело на Берое бе най-доброто решение на клуба. Той е гаранция, че нещата в отбора ще са сериозни, ще се работи здраво, за да може Берое да се стабилизира. Той познава прекрасно обстановката в Стара Загора, а и хората там го харесват и приемат като свой.

Черно море - Лудогорец

Отборът на Лудогорец продължава да трупа самочувствие и точки. Шампионите спечелиха много ценни и важни точки във Варна. Черно море с добри футболисти и отличен треньор като Илиан Илиев създават проблеми на всички отбори у нас и гонят собствените си цели. Лудогорец взе трите точки с повече опит, класа, самочувствие и индивидуални изяви. В две поредни срещи Лудогорец показа сериозен и резултатет футбол. Тимът надигра противниците си и почти не им остави шансове за изява. Преди официалните мачове за годината се наслагваше мнение, че Лудоорец ще бъде бутнат от първото място. С оглед на тези два мача, които гледах и това, че ЦСКА продължава да играе под огромно напрежение, мисля че ще е трудно Лудогорец да сдаде първото място. В Разград имат точково и психологическо предимство пред всички останали. Не бива да се забравя, че имат и отлични футболисти за българското първенство.

Пирин - Локомотив (Сф)

В Благоевград имат отбор и футболисти, чието място не отговаря на класирането, което са в момента. Може би и затова в Локомотив подходиха по-лежерно към това си гостуване и логично трудно влязоха в срещата. Треньорската промяна в Пирин също дава положителни резултати. В Благоевград имат една от най-добрите школи у нас и винаги са създавали качествени футболисти. И сега в Пирин има момчета от тяхната школа, с опит, самочувствие. Очаквах повече от състава на Локомотив. След отличната игра срещу ЦСКА те трябваше да продължат в същото темпо и да бъдат по-настоятелни. Сякаш очакваха Пирин да е лесна плячка за тях, след като седмица по-рано можеха да победят ЦСКА.

Днес е паметен ден за световния баскетбол

Майкъл Джордан спира със спорта на 16 април 2003 г.

Левски - Напук на всичко!

Пропадането на "сините" продължава, но всичко е точно

И школата на Левски е кръгла нула!

На „Герена“ не могат да се съвземат, след като бившия шеф Йончо Арсов отнесе ценната флашка

Бандата на невинните

На "Герена" няма нито един отговорен за резултатите и дълговете

Футболна еуфория завладява Добрич

Добруджа играе най-важния си мач от 21 години насам

Ще изхвърлят ли съдиите Черно море от тройката

Отношение по темата взеха треньорът Илиев и капитанът Димов

Непостоянството на Костов

Треньорът затвърди стара слабост

Всички червени картони на Роналдо през годините

Португалецът с грозна проява в Саудитска Арабия

Левски отново е тъжна картинка!

"Сините" вече не са опонент на Лудогорец и ЦСКА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки