Петър Касабов пред NOVSPORT: Ще гоним повече медали от миналата година

Вижте ексклузивно интервю с треньора на женския национален отбор по борба

Петър Касабов пред NOVSPORT: Ще гоним повече медали от миналата година

Наставникът на женския национален отбор по борба Петър Касабов е рожба на СКБ Беласица (Петрич) и израства под ръководството на заслужилия треньор Венцислав Полизоев.

Европейски шампион от Рига през 1999 година, участник на Олимпийските игри в Сидни през 2000-та. От 2008-ма е треньор на различни възрастови групи по борба. Става помощник в националния отбор за мъже и жени, а след това е в националния отбор за девойки и кадетки. От 2016 г. е определен за старши треньор на женския отбор по борба.

За постигнатите резултати през 2018 г. става треньор №1 на България, а сега, за втора поредна година, бе определен за такъв от Община Петрич. Веднага след получаване на приза в зала „Авалон“ в Петрич, той даде интервю за Novsport.com.

- Каква бе изминалата година за Петър Касабов?
- Отличавам като много щастлива и успешна 2021 година след спечелените медали на Европейското и Световното първенства, както и на Олимпиадата в Токио.

- Какви са стремежите Ви за 2022 година?
- Винаги съм готвил състезателките си за първите места. Естествено, че ще гоним спечелване на повече медали от изминалата година и по-често да чуваме българския химн. Предстоят ни Европейско първенство в Будапеща, а след това и Световно в Сърбия. Моите възпитанички са много трудолюбиви и се надявам да няма контузии, за да можем отново да се завърнем с куп медали, а повечето от тях да са със златно покритие.

- Отново беше определен за треньор №1 на Община Петрич, този път за 2021 година…
- Гордея се много с това отличие и съм щастлив, че моите съграждани продължават да се интересуват от мен и успехите ми като старши треньор на женския национален отбор по борба. Благодарности и за оценката, която ми е направена от комисията и от отношението на общинската администрация, начело с кмета Димитър Бръчков.

- Рожба си на петричката школа по борба. Преди време Петрич беше център на този вид спорт и тук израснаха много таланти, окичили се с европейски и световни отличия, както и такива от Олимпийски игри. Изведнъж нещата спряха. Готов ли си да помогнеш на клубовете в Общината и отново да се заговори за Петрич като център по борба?
- Винаги следя развитието на борбата в Петрич. Болно ми е, че има отстъпление. При търсене на помощ, съм готов да направя каквото мога в рамките на възможностите си.

Нанков: Белчев държи много на дисциплината

"Няма да се оплакваме"

Везенков: Беше странен сезон

Вижте какво каза българинът в НБА

Славиша Стоянович: Никъде не съм виждал фенове като на Левски

"Два пъти си тръгнах обиден от "Герена"", заяви той

Дерменджиев: Още не изстудяваме шампанското

„Цената на Пьотровски трябва да е рекордна за България“

Станислав Иванов: Искам да играя в Реал Мадрид

Крилото на Арда разкри коя е най-голямата му мечта

Росен Кирилов: Всичко в Спартак Варна е на ниво Първа лига

Вижте какво казва треньорът на "соколите"

Петричев: Клубове от Висшата лига следят играчи на Лудогорец

„Надявам се, че ШЛ ще стане още по-интересна с новия си формат“

Георги Глушков: Законът за борба със спортното хулиганство е належащ

Изоставането с финансирането на клубовете е огромно, но вече го наваксваме

Емил Спасов отписа Левски за Европа

Вижте какво каза "синята" легенда

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки