Обзорът на кръга за NOVSPORT от Георги Василев

ЦСКА София шокира цяла червена България, Пирин пропиля цяла есен, Курьор прави разликата в Черно море

Обзорът на кръга за NOVSPORT от Георги Василев

Лудогорец - Левски 2:1

Срещата в Разград бе очаквана с най-голям интерес от любителите на футбола у нас. Двата отбора предложиха приятен за гледане футбол, с динамика, бързина, голове обрати. Левски започна настървено, опитваше се да пресира домакините и заслужено поведе в резултата. След това сините можеха да вкарат още голове. Домакините увеличиха оборотите след почивката и стигнаха до пълен обрат след отбелязването на два гола. В тези ситуация класата на футболистите на Лудогорец си каза думата. В момента именно Лудогорец има по-обигран, опитев отбор. И в тези мачове това им помага да печелят точките, за да продължат да са начело в класирането. Показаха класа срещу Ботев във Враца, същото имаше и срещу Левски. Отборът на Левски набира скорост, играят възходящо, подобряват играта си във всеки мач и това ще дава все по-добри резултати. Сините имат визия на стабилен отбор, на който е нужно още малко време, за да бъдат изградени напълно. Полуфиналите за купата на България между тези два отбора очаквам да бъдат още по-интересни, резултатни. Лудогорец вече води с 8 точки в класирането пред ЦСКА София. До края на сезона остават все по-малко мачове и трудно този аванс ще бъде заличен. Всички виждат, че в Разград имат качествен отбор, с добри изпълнители. Трудно би се получил сериозен срив там. Лудогорец трябва да сбърка, загуби мачове, а ЦСКА да печели всичко, за да се получи някакъв обрат на върха в класирането.

ЦСКА София - Царско село 0:0

Този резултат е повече от разочароващ за цялата цесекарска общност в България. Всички, които симпатизират на този отбор, са потресени от случилото се на стадион "Българска армия". Едва ли е имало някой сериозен любител на футбола, който да е очаквал друго освен категорична победа на ЦСКА в този мач. Червените търсят титлата този сезон, но с такова представяне едва ли ще застигнат Лудогорец в класирането. Би било голяма грешка от страна на всички в ЦСКА, ако са подценили този мач срещу последния тим в класирането. От друга страна Царско село показа характер и се видя, че многото чужденци в този отбор не са толкова лоши футболисти. Сега взеха и далеч по-опитен треньор и биха създали проблеми на всеки един друг отбор до края на първенството у нас.

Локомотив (Пд) - Берое 2:0

На "Лаута" стана хубав мач. Имаше динамика, бързина, скорост. И двата отбора имаха желание да спечелят срещата. Като цяло т.н. битка за Тракия бе равностойна. В краяна сметка спечели Локомотив. И не, защото Берое са искали по-малко победата в тази среща, а защото Локомотив има по-опитен отбор. Футболистите на Александър Тунчев са повече време заедно, сработените са, позвават се отлично. Петър Хубчев сега изгражда почти изцяло нов отбор на Берое. Изгонването на Симеон Мечев също повлия за представянето на Берое, но в голяма част от мача футболистите от Стара Загора се държаха равностойно на домакините от Локомотив.

ЦСКА 1948 - Ботев (Пд) 2:2

Мач, в който имаше много интересни моменти. Видяхме различни обрати, четири гола и директен футбол. Треньорите на двата отбора искат да налагат стил, в който ЦСКА 1948 и Ботев да атакуват, а не да се бранят. Чужденците дават повече увереност на Ботев, а начело е треньор, който не се страхува да експериментира, да сменя схеми в движение и да иска да печели всеки мач, независимо къде играе. С интрес ще чакам домакиството на Ботев над ЦСКА София. В този мач ще се види реалното състояние и на двата отбора, тъй като те са втори и трети в класирането. Сега и ЦСКА 1948 и Ботев сигуро са недоволни от този резултат 2:2 и съжаляват за изпуснатите точки и победа. Не мисля, че състоянието на терена в Бистрица е било толкова лошо. ЦСКА 1948 има добри изпълнители за нашите стандарти. Играят с много българи, които дават увереност и самочувствие. Бих посочил Ивайло Чочев, Галин Иванов, Георги Русев. Алекс Колев също се включи успешно до момента, след като отбеляза и голове с екипа на този отбор. ЦСКА 1948 може да няма много точки и да изостава от челото, но в никакъв случай не е за подценяване. Същото мога да кажа и за Ботев. Те ми харесват с непримиримостта, с която играят. Подготвени са добре, тактически се опитат да се надиграват с останалите и имат треньор, който има качества.

Черно море - Арда 2:0

Във Варна за всеки един отбор ще е трудно да гостува, да печели. Черно море има отбор, който се изгражда и надгражда от Илиан Илиев. Завръщането на Курьор е повече от добро. Той е научен футболист, който от едно положение може да вкара и два гола. Украинецът Сердюк също е качестве нападател, а такива като него няма много у нас. Арда също показва израстване. Тимът на Стамен Белчев не игра като обречен край морето. В Арда съвсем скоро ще върнат предишното си състояние преди финансовите проблеми в клуба. В движение се изгражда отбор, който расте с всеки мач. Във Варна Арда показа характер, но и тук Черно море като по-опитен отбор спечели закономерно. Именно класата на Курьор си каза думата и трите точки останаха във Варна.

Локомотив (Сф) - Ботев (Вр) 1:0

Домакините от Локомотив изиграха мач с две лица. През първата част бяха по-наостоятелни, по-упорите, имаха положения, отбелязаха и гол. Старанието на Симеон Славчев се вижда и той помага много за играта на този отбор. След почивката сякаш в Локомотив бяха решили, че са спечелили този мач и видях отпускане от тяхна страна. Гостите от Враца показаха, че не са дошли до София на екскурзия и при малко повече шанс щяха да си тръгнат с трите точки. Пропуснаха и дузпа, но е известно - нещастието за едни е щастие за други. Очакванията за Локомотив и Ботев са други, но и двата отбора ще имат за цел през този сезон да се утвърдят и запазят мястото си елита на родния ни футбол.

Пирин - Славия 0:0

В Благоевград видяхме интересен и динамичен, директен футбол. Липсваха само головете. Намесата на ВАР в двете спорни ситуация бе правилна. Светослав Дяков нямаше шанс, след като битата от него топка се удари в гредата на Славия. След това в добавката на Станислав Костов бе отсъдена засада, но това бе съвсем справедливо. Нападателят на Пирин бе зад отбраната на Славия. При дузпата за Славия също имаше засада на Борислав Цонев. В Пирин могат да съжаляват сега, че пропиляха цяла есен в търсене на себе си. Сега играят като отбор, с който всички трябва да имат едно на ум и да внимават. В Благоевград вече няколко пъти казах пред вас, че имат опитни, добри футболисти. Те играят качествен и приятен за окото футбол. Същото мога да кажа и за Славия. Белите не се затварят, не играят страхливо. Нямака късмет срещу ЦСКА София. Тогава Георги Петков получи неприятна контузия и тя може би повлия за крайния изход на мача.

Днес е паметен ден за световния баскетбол

Майкъл Джордан спира със спорта на 16 април 2003 г.

Левски - Напук на всичко!

Пропадането на "сините" продължава, но всичко е точно

И школата на Левски е кръгла нула!

На „Герена“ не могат да се съвземат, след като бившия шеф Йончо Арсов отнесе ценната флашка

Бандата на невинните

На "Герена" няма нито един отговорен за резултатите и дълговете

Футболна еуфория завладява Добрич

Добруджа играе най-важния си мач от 21 години насам

Ще изхвърлят ли съдиите Черно море от тройката

Отношение по темата взеха треньорът Илиев и капитанът Димов

Непостоянството на Костов

Треньорът затвърди стара слабост

Всички червени картони на Роналдо през годините

Португалецът с грозна проява в Саудитска Арабия

Левски отново е тъжна картинка!

"Сините" вече не са опонент на Лудогорец и ЦСКА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки