Прогнозите на NOVSPORT за кръга в елита

В Коматево се очертава да е най-горещо

Прогнозите на NOVSPORT за кръга в елита

24-ият кръг в Efbet лига безспорно ще прикове вниманието на феновете този уикенд. Очаква се най-напечено да бъде в Коматево, където в неделя третият в класирането Ботев (Пд) приема втория ЦСКА. Вижте прогнозите на NOVSPORT за този и останалите мачове в кръга.

АРДА - ЛОКО (ПД) (Петък, 17,30 часа)

Мачът е от решаващо значение за домакините от Кърджали. Евентуална победа ще осигури до голяма степен попадането на отбора във "втората четворка" за класиране между 7-о и 10-о място и съответно избягване на борбата за оцеляване в елита. От тази гледна точка мотивацията в Арда ще е далеч по-голяма от тази при съперника. Локомотив като че ли е склонен да се откаже от атакуване на Топ 6 и да остане в "четворката", за да гони евентуално седмо място и бараж в Европа. "Черно-белите" ще бъдат без наказаните Венсан Марсел и Петър Витанов.

ПРОГНОЗАТА НА NOVSPORT: 1


БЕРОЕ - ЦСКА 1948 (Събота, 12,30)

Тук ситуацията е "обърната" в сравнение с предния мач - по-голямата мотивация е при гостите. Три точки за ЦСКА 1948 ще означава окончателно класиране на отбора за "втората четворка". За Берое на този етап по-важният проблем е финансовият, затова гарантираното вече оставане в групата е напълно достатъчно като спортно-технически показател. Симеон Мечев е наказан, но останалите футболисти са на разположение на Петър Хубчев. Неговият колега Николай Киров разполага с огромен избор от играчи и може да подбере най-доброто за този мач.

ПРОГНОЗАТА НА NOVSPORT: X2

ЦАРСКО СЕЛО - ЛУДОГОРЕЦ (Събота, 15,00)

Поредният сблъсък "Давид срещу Голиат". Миналата събота "царете" хвърлиха бомбата на годината, завършвайки 0:0 с ЦСКА на "Армията". Техният треньор уверено обяви, че същото може да се случи и срещу Лудогорец. Дали може да има нова сензация предстои да видим, но поне на хартия разликата в класите е огромна. Шимунджа и футболистите му преминаха през рубикона "Левски" с победен гол в 90-та минута и със сигурност ще искат да направят още една крачка към историческата 11-а поредна титла.

ПРОГНОЗАТА НА NOVSPORT: 2


ЛЕВСКИ - ЛОКО (СФ) (Събота, 17,30)

"Сините" са в еуфория след силните игри през пролетта и се очаква сериозно присъствие на фенове на Герена. Треньорът Станимир Стоилов има проблем с отсъствието на контузения вратар Николай Михайлов и наказания Андриан Краев. Въпреки това той разполага с необходимите опции за тяхната замяна. В същото време Локо е притиснат до стената от липсата на наказаните си централни защитници Пламен Крачунов и Георгиос Катсикас. Контузени са още титулярите Пинсон, Александров, Матеус, до последно под въпрос ще е Малекбана. При толкова много проблеми логично е Левски да е големият фаворит в това столично дерби.

ПРОГНОЗАТА НА NOVSPORT: 1

БОТЕВ (ВР) - ПИРИН (Неделя, 12,45)

Мач с огромно значение и за двата отбора в борбата за оцеляване. Домакините от Ботев ще се опитат на всяка цена да вземат този мач, защото иначе рискуват да затънат съвсем на 13-ото място в класирането. До края на редовния сезон на отбора предстои гостуване на Черно море и домакинство на Славия, мачове, в които трудно може да се вземат точки. Пирин ще бъде без наказаните Светослав Дяков и Христофор Хубчев, но останалите "стари кучета", които взеха точка от Славия през седмицата са на линия.

ПРОГНОЗАТА НА NOVSPORT: X

БОТЕВ (ПД) - ЦСКА (Неделя, 15,15)

На стадиона в Коматево наистина ще е горещо. Пред ентусиазираните си фенове "жълто-черните" ще се опитат да задълбочат кризата в ЦСКА и съвсем да откажат съперника от битката за титлата с Лудогорец. Трите точки са жизнено важни за Ботев и в борбата за третото място, а защо не и за второто. Евентуална победа ще доближи Ботев на 6 точки до ЦСКА. "Червените" и техния треньор Стойчо Младенов влизат в много тежко психическо състояние в този мач. Двете поредни нулеви равенства срещу Левски и Царско село компрометираха до голяма степен шансовете за така чаканата на "Армията" титла. ЦСКА няма алтернатива в този мач, освен да търси задължителна победа.

ПРОГНОЗАТА НА NOVSPORT: X

СЛАВИЯ - ЧЕРНО МОРЕ (Неделя, 17,45)

Един от интересните мачове в кръг, среща си дават два от най-солидните отбори в елита. По един играч в двата отбора е наказан - съответно Людовик Соарес и Велислав Василев, но треньорите имат с кого да ги заместят. От началото на сезона Черно море играе по-успешно и освободено на чужд терен и няма да е чудно, ако си тръгне с трите точки от стадиона в "Овча купел". Въпреки няколко грешки у дома срещу по-слачи съперници, "моряците" са "в играта" за третото място, отстъпвайки само с точка на Ботев (Пд). Славия води борба за място в Топ 6 и "белите" също имат своите аргументи в този мач. Предстои интересен треньорски сблъсък Златомир Загорчич - Илиан Илиев.

ПРОГНОЗАТА НА NOVSPORT: X2

Днес е паметен ден за световния баскетбол

Майкъл Джордан спира със спорта на 16 април 2003 г.

Левски - Напук на всичко!

Пропадането на "сините" продължава, но всичко е точно

И школата на Левски е кръгла нула!

На „Герена“ не могат да се съвземат, след като бившия шеф Йончо Арсов отнесе ценната флашка

Бандата на невинните

На "Герена" няма нито един отговорен за резултатите и дълговете

Футболна еуфория завладява Добрич

Добруджа играе най-важния си мач от 21 години насам

Ще изхвърлят ли съдиите Черно море от тройката

Отношение по темата взеха треньорът Илиев и капитанът Димов

Непостоянството на Костов

Треньорът затвърди стара слабост

Всички червени картони на Роналдо през годините

Португалецът с грозна проява в Саудитска Арабия

Левски отново е тъжна картинка!

"Сините" вече не са опонент на Лудогорец и ЦСКА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки