Мишо Вълчев пред NOVSPORT: Левски е в борбата за титлата

Сините могат да се оправят и с наличните футболисти, убеден е легендарният нападател

Мишо Вълчев пред NOVSPORT: Левски е в борбата за титлата

Михаил Вълчев е роден на 13 октомври 1956 г.. Той бивш български футболист, нападател. Клубна легенда на Левски (София), където играе между 1981 г. и 1986 г. За Левски записва общо 177 мача и 109 гола във всички турнири. Един от най-добрите реализатори на клуба за всички времена. През 1998 година като треньор на Левски печели купата на България. Във финалната среща Левски побеждава ЦСКА с 5:0. Ето какво каза той пред NOVSPORT.

Подготовката

Отборът на Левски бе в нужния ритъм, но първенството приключи. Сега се прави миниподготовка, кратък лагер, в който ще се търси оптимизация и развитие на състава. След първите дни на заниманията се виждаше желание за работа от всички – треньори, футболисти, служители. Вярвам, че развитието в положителна насока за Левски предстои. А и нямам съмнение, че Левски ще се намеси в борбата за титлата и Купата на България. Със сигурност сините ще търсят и добро представяне в европейските клубни турнири. Желанието на Станимир Стоилов е сините да стигнат до колкото се може по-напред в Лигата на конференциите, а не бих се учудил дори да се доберат и до груповата фаза на надпреварата. Защо не? Този Левски показа, че може да постига високи цели. Мъри е наясно как да проведе сегашната подготовка, както и на какви играчи ще разчита по време на мачовете. Изстисква максимума от футболистите си. Във всеки един двубой Стоилов показа, че знае на кои футболисти може да разчита в дадената среща. Може да се постигнат тези високи цели, които отдавна ги нямаше в Левски, а и с подкрепата на феновете те стават възможни. Привържениците да се радват на повече голове и положения, което е най-важното във футбола.

Селекцията

В тима бяха взети до момента само двама – Ивелин Попов и Анте Блажевич. Напуснаха трима – Радослав Цонев, Драган Михайлович и Иван Горанов. Стоилов обяви, че ще търси още едно попълнение. Дали ще е нападател, защитник или халф, това той ще реши. Зависи и от финансовите параметри. Левски трябва да се ограничава, за да не излиза от финансовата рамка. Завръщането на Ивелин Попов? Той ще свърши много работа в Левски. Рутиниран футболист, с много добри качества. Не е ясно дали няма да бъде използван в някои мачове и като централен нападател. Левски трябваше да положи повече усилия, за да намери таран. Може би в момента се търси такъв, но явно и финансите не са достатъчни. Знаем, че централните нападатели струват повече, защото това са играчите, които вкарват головете и носят победите. Винаги са водещи фигури в отборите си и трудно могат да се намерят за малко пари. Обаче не трябва да се допуска и грешката само и само да се вземе някой играч. Но това няма да го допусне Станимир Стоилов. Анте Блажевич е непознат за България и той трябва да замести Драган Михайлович. Сърбинът действаше добре в зоната на десния защитник. Явно е, че Блажевич е гледан и би трябвало да свърши работа. Дано да действа добре по десния фланг. Мъри изисква много дейна игра от крайните защитници и хърватинът бързо трябва да се впише в тези изисквания. През миналия сезон сините действаха в схеми с четирима или трима бранители, а бековете трябваше да играят като крила във втората.

Феновете

Сега атмосферата около и на стадион „Георги Аспарухов“ е приповдигната. И това е разбираемо. Има оптимизъм и надежда, които би трябвало да се потвърдят. Всичко е в ръцете на Станимир Стоилов и футболистите. Няма значение с какъв брой играчи започнаха подготовка, защото много футболисти са с националните отбори, а тимът ще бъде попълнен и с юноши, които ще получат шанс от треньорския щаб. Ако имаш качества и си добър играч, в който и етап от подготовката да се включиш, ще се аклиматизираш бързо в отбора. Левски може да си постави за цел през следващия сезон да спечели титлата, защото с този състав има тези възможности.

Днес е паметен ден за световния баскетбол

Майкъл Джордан спира със спорта на 16 април 2003 г.

Левски - Напук на всичко!

Пропадането на "сините" продължава, но всичко е точно

И школата на Левски е кръгла нула!

На „Герена“ не могат да се съвземат, след като бившия шеф Йончо Арсов отнесе ценната флашка

Бандата на невинните

На "Герена" няма нито един отговорен за резултатите и дълговете

Футболна еуфория завладява Добрич

Добруджа играе най-важния си мач от 21 години насам

Ще изхвърлят ли съдиите Черно море от тройката

Отношение по темата взеха треньорът Илиев и капитанът Димов

Непостоянството на Костов

Треньорът затвърди стара слабост

Всички червени картони на Роналдо през годините

Португалецът с грозна проява в Саудитска Арабия

Левски отново е тъжна картинка!

"Сините" вече не са опонент на Лудогорец и ЦСКА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки