Петър Жеков съсипа националите пред NOVSPORT

Не може да играеш за България и да си в психологическа криза

Петър Жеков съсипа националите пред NOVSPORT

Петър Жеков е един от най-големите голмайстори в родния ни футбол с отбелязаните 253 гола. Той е участвал на две световни първенства и има 25 гола в 44 мача за националния отбор. 77-годишният Жеков не спести критиките си към националите пред NOVSPORT.

Мачът в Гибралтар

Мислех си, че България ще победи, а тя каква стана. Какво да говоря? То има ли какво да се каже, камо ли да се коментира. Ние, които сме участвали на световни, европейски първенства, не успяхме да победим полицаи, пожарникари, учители и още не зная какви. От БФС сигурно са казали на селекционера кой да пусне в игра. Не разбрах защо даде шанс на тези играчи. Част от тях за първи път играят с националната фланелка. Трябваше да излязат тези, които са се утвърдили вече, да вкарат два гола и след това през второто полувреме ще направиш смени. Обаче Георги Иванов не е бил треньор от дълго време.

Националите

За съжаление това е реалността в момента и нивото на националните ни футболисти. Не приемам оправдания от рода на - национален състезател е в криза. Тежка психологическа криза. Тогава да не играе за България. Или се раздаваш, или няма място на терена. Да не би нас да ни е питал някой дали е в криза? Несериозно е това оправдание. Ако моето поколение беше в Гибралтар, щяхме да спечелим този мач с голяма разлика - 5-6 гола поне. Слушам как говорят, оправдават се, че няма други българи, нямало футболисти. Е как да има. Колко са чужденците в Лудогорец, ЦСКА, в Ботев. Като няма българи в българските отбори, то кой ще играе. Не съм гледал с удоволствие мач на националите от времето на Емо, Любо, Ицо. Всяка година е мъка и мъка, зле и по-зле.

Новият селекционер

Идея нямам кой ще е този, който ще иска да е национален селекционер. Говорят, че ще избират между Димитър Димитров и Николай Киров. Може би Киров е подходящ за този пост. Млад, амбициозен. Постигна резултати с Арда, в ЦСКА 1948 също направи добри неща. За мен направиха грешка, че го махнаха от този пост. Няма какво да коментирам Гонзо. Той не успя играчите да си нареди в мач с Гибралтар, а с Грузия ще успее. Всеки говори за детско-юношеските школи, всеки има такива и нищо. Ако зависеше от мен, щях да ги махна тези чужденци и всички от футболния съюз. Ще оставя само чистачките, и 5 години ще играят само българи. Който иска, който не иска – да си гледа работата. Даже да не ходим да играем в чужбина, само в България да си играем. Без чужденци, само родни момчета и да видиш как след пет години ще имаме отбор. Иначе нищо няма да стане. 

Днес е паметен ден за световния баскетбол

Майкъл Джордан спира със спорта на 16 април 2003 г.

Левски - Напук на всичко!

Пропадането на "сините" продължава, но всичко е точно

И школата на Левски е кръгла нула!

На „Герена“ не могат да се съвземат, след като бившия шеф Йончо Арсов отнесе ценната флашка

Бандата на невинните

На "Герена" няма нито един отговорен за резултатите и дълговете

Футболна еуфория завладява Добрич

Добруджа играе най-важния си мач от 21 години насам

Ще изхвърлят ли съдиите Черно море от тройката

Отношение по темата взеха треньорът Илиев и капитанът Димов

Непостоянството на Костов

Треньорът затвърди стара слабост

Всички червени картони на Роналдо през годините

Португалецът с грозна проява в Саудитска Арабия

Левски отново е тъжна картинка!

"Сините" вече не са опонент на Лудогорец и ЦСКА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки