Мишо Вълчев за NOVSPORT: Публиката ще помогне срещу ПАОК

Левски няма да играе защитно, ще иска да спечели и в София

Мишо Вълчев за NOVSPORT: Публиката ще помогне срещу ПАОК

Михаил Вълчев е роден на 13 октомври 1956 г.. Той бивш български футболист, нападател. Клубна легенда на Левски (София), където играе между 1981 г. и 1986 г. За Левски записва общо 177 мача и 109 гола във всички турнири. Един от най-добрите реализатори на клуба за всички времена. През 1998 година като треньор на Левски печели купата на България. Във финалната среща Левски побеждава ЦСКА с 5:0. Ето какво каза той пред NOVSPORT.

Мачът със Спартак

Отборът на Левски игра в този двубой с настроение, самочувствие и желание да зарадва привържениците с победа. Футболистите на Спартак (Варна) бяха около 15-20 минути на терена. След това ги нямаше. Добре, че времето беше топло. В противен случай трябваше да дават чай на Николай Михайлов, за да не настине, особено ако срещата се играеше през зимата - края на ноември или през декември.
Срещу Спартак Левски показа сигурна игра в защита. Много активни в този мач бяха и фланговете. При две от центриранията от тези зони Билан Бари вкара двата си гола с глава. Патрик-Габриел Галчев направи много подобни подавания. Имаше разнообразна игра в средата на терена. Виждаха се идеи в нападение. В този мач се забеляза, че създадените положения вече се вкарват. Дай Боже, да продължи тази тенденция. Все още не мога да преценя добре качествата на Роналдо. Има малък контакт с топката и като че ли е само консуматор. Дано да се оправи играта му в следващите мачове.

Срещата с ПАОК

Този мач няма нищо общо със срещата срещу Спартак. Едва ли Левски ще може да вкара цели пет гола на ПАОК. Но пожелавам на футболистите в синьо поне действията на терена да им бъдат по същия начин. Левски да е равностоен съперник на гръцкия тим.
Преди дни бях в Гърция. Там се видях и с привърженици на ПАОК. Според тях
отборът не е същият, който е бил преди две-три години. Възможно е да бъде победен от Левски. Вярвам, че и публиката на Левски ще окаже положително влияние и ще помогне за победа над ПАОК.

Тактиката

Нещата в Европа са различни от тези у нас. В турнирите се играе за крайна победа, няма точки и голова разлика вече. Гледа се кой ще е краен победител.
Зная, че Станимир Стоилов няма да избере вариант с тактика за отбрана, а ще иска да се надиграва срещу ПАОК. Все пак смятам, че действията на “сините” ще са по-балансирани и ще имат за цел да не се допуска попадение.
Очаквам Левски да играе с настроение. Стадионът ще е пълен до краен предел. Това би дало допълнителен стимул на футболистите в синьо.
При ранен гол за Левски, нещата могат да станат доста сложни за ПАОК. За мен отборътна ПАОК не е чак толкова голямо име. Те трудно стартират в Европа и това може да донесе повече късмет на Левски.

Днес е паметен ден за световния баскетбол

Майкъл Джордан спира със спорта на 16 април 2003 г.

Левски - Напук на всичко!

Пропадането на "сините" продължава, но всичко е точно

И школата на Левски е кръгла нула!

На „Герена“ не могат да се съвземат, след като бившия шеф Йончо Арсов отнесе ценната флашка

Бандата на невинните

На "Герена" няма нито един отговорен за резултатите и дълговете

Футболна еуфория завладява Добрич

Добруджа играе най-важния си мач от 21 години насам

Ще изхвърлят ли съдиите Черно море от тройката

Отношение по темата взеха треньорът Илиев и капитанът Димов

Непостоянството на Костов

Треньорът затвърди стара слабост

Всички червени картони на Роналдо през годините

Португалецът с грозна проява в Саудитска Арабия

Левски отново е тъжна картинка!

"Сините" вече не са опонент на Лудогорец и ЦСКА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки