ГОЛЯМ ШАМАР ЗА РУДИ ГЕЛА! Съдът връща лиценза на АФБ

Вижте подробности

Голям шамар получи от ВАС бившия спортен министър Руди Гела. С три определения се връща отнетия от него лиценз на Автомобилна федерация на България (АФБ) с председател Камен Михайлов. Със заповед от 18 май тази година бившият министър се намеси грубо в автомобилния спорт и отне лиценза. Почти два месеца по-късно такъв получи Българска федерация по автомобилен спорт (БФАС) с председател Румен Дунев.

Сега, обаче нещата се връщат на изходна позиция и АФБ отново ще бъде единствената организация, съгласно Закона за спорта, която ще може да администрира автомобилния спорт.

"Чакаме всеки момент да си върнем лиценза, но решенията на съда са факт. Най-спешното нещо, което ще предприемем е максимално бързо да организираме залегналите в календара състезания и в оставащите няколко месеца да спасим каквото можем от сезона. Вече водя усилени разговори със състезатели и организатори, за да проведем колкото може повече ралита", заяви за NOVSPORT Камен Михайлов. Той допълни, че действията на Руди Гела са били един режисиран колапс. 

"Направо треперя, като си помисля какво се случи. Бившият министър взе решението да ни отнеме лиценза, като тези негови действия бяха инспирирани най-вече от един пилот, говоря за Димитър Илиев. Радостин Василев провали целия календар, като най-тежък е фактът, че не можахме да проведем международните състезания. Нямате представа колко сме се изложили пред ФИА....Направо не е за говорене", допълни г-н Михайлов.

Той вече е провел среща с новия президент на ФИА Мохамед Бен Сулайем. "Запознах го с действителността, която беше в България след отнемането на лиценза ни. Той разбра за какво става дума и мога да кажа, че ние имаме подкрепата на ФИА в негово лице", каза шефът на АФБ. 

Още от Моторни спортове

Вижте подробностите тук:

Победата за Мерцедес бе двойна, тъй като втори остана съотборникът му Люис Хамилтън

Сезон 2022 в испанската Формула 4 завършава следващия уикенд с 3 състезания на пистата „Каталуния“

На 26 ноември ще има извънредно Общо събрание, лицензът е върнат

Шефът на федерацията Камен Михайлов излезе с отворено писмо до медиите

Франческо Баная с "Дукати" спечели Гран При на Малайзия

Хорхе Мартин спечели квалификацията

Тойота започна с двойна победа

Баняя е новият лидер в генералното класиране два кръга преди края на сезона

Актуално

15:00 03/12 ЧЕРНО МОРЕ - ЛОКО (ПД) 3:1
12:00 03/12 СЛАВИЯ - БОТЕВ (ПД) 2:1

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки