Над 80 деца в Мастър класа на Невяна Владинова

Събитието се проведе в Южния парк от БФХГ и със съдействието на "София - Европейска столица на спорта"

Над 80 деца се включиха в Мастър клас на открито по художествена гимнастика на Невяна Владинова и Жанина Иванова. Събитието се проведе в Южния парк в столицата от БФХГ и със съдействието на "София - Европейска столица на спорта".

"Много се радвам, че има толкова много момичета, определено надминахме очакванията. Дори има и такива, които не се бяха записали. Радвам се, че има толкова много амбицирани и желаещи момичета да се занимават с гимнастика. Всички тук започнаха да тренират още преди да сме започнали, значи наистина правят това нещо с удоволствие и това ми пълни сърцето", каза Владинова.

Тя е посланик на Световното първенство в София и втори вицепрезидент на БФХГ, а Жанина Иванова - помощник-треньор на национален отбор ансамбъл девойки.

"Това е основната цел, че привличаме внимание и се надяваме, че ще запалим още момиченца да се занимават с гимнастика. Има много родители, които ги поздравявам, че подстрекават децата си да се занимават със спорт", добави Владинова.

Събитието няма състезателен характер и има за цел да популяризира активния и здравословен начин на живот към повече движение и спорт. Инициативата е насочена към развитието на малки, големи и бъдещи гимнастички, чрез активности, поднесени по забавен и достъпен начин.

Още от Други

Калейн остана четвърта на Световната купа в Клуж

В тазгодишното издание участват 120 състезатели от 20 отбора от три континента – Европа, Америка и Азия.

Вижте подробностите от първенството в Белград

Вижте подробностите тук:

"Златната топка" трябваше да отиде у Роберт Левандовски

„Червените дяволи“ питат Фиорентина за Влахович и умуват за треньора на Спортинг (Лисабон), Реал се отказа от Погба, Феран Торес моли Пеп да го пусне в Барса и още…

На „Герена“ обявиха темата „Велтон“ за табу

„Една година без Диего. Приятели завинаги“, написа бразилецът в Инстаграм

Солскяер спечелил 26 млн. паунда от Юнайтед, Шмайхел иска Стив Брус да е треньор, Почетино ще чака до края на сезона и още…

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки