ИЗВЪНРЕДНО: Левски е близо до нов собственик!

Вижте подробности

Сделката за придобиване на мажоритарния дял акции на Левски от страна на "Юнайтед Груп" е все по-близо, твърди "Тема Спорт". Очаква се в близките дни от компанията на сръбския бизнесмен Драган Шолак официално да обявят интереса си към клуба от "Герена". Както е известно, чуждестранните инвеститори поискаха пълен одит, или по-точно дю дилиджънс на "сините" и след неговото приключване са останали доволни от видяното. Дълговете с малки отклонения, са от порядъка на 30 милиона лева, каквито са били и очакванията.

Евентуална сделка се очаква да има по време на зимната пауза в шампионата. "Тема Спорт" вече съобщи, че тя може да се осъществи преди Нова година. Но началото на процеса по джиросване на акциите да е през октомври.

От Левски вече на няколко пъти анонсираха, че "Юнайтед Груп" има интерес към клуба. Мажоритарният собственик на сините Наско Сираков и изпълнителният директор Ивайло Ивков вече разкриха за това. "Има интерес от Юнайтед Груп. Лично аз ги потърсих като нов спонсор, тъй като нашият изнемогва да покрива изискванията ни. Пристигна писмо в клуба, с което тази огромна интернационална компания първо изпратиха свои висши представители - изпълнителните директори, преди финала за Купата на България бяха на стадиона и гледаха тренировка на Левски. Видяха и мача, хората наистина имат принципен интерес. Изпратиха писмо с намерение за придобиване на клуба и дългосрочна инвестиция", каза Ивков. Представители на компанията присъстваха и на последното дерби с ЦСКА (2:0), а след това проведоха и среща с шефовете на "Герена".

Наско Сираков заяви на срещата с привърженици в Карлово, че интересът на "Юнайтед Груп" е най-вече заради работата на Станимир Стоилов. От своя страна Мъри сподели в интервю, че при идване на нови собственици ще подаде оставката си, след което ще седне на преговори, за да разбере целите и пътят, по който ще поеме Левски. Но със сигурност инвеститорът ще иска да задържи треньора начело на "сините".

В понеделник Левски гостува на Берое в поредния мач от българското футболно първенство. Букмейкърът INBET не очаква много голове в мача. Залози за опцията "ъндър" или "под 2,5" се приемат при коефициент 1,77. Ставката за "над 2,5 гола" е 2,15.

Актуално

17:00 29/11 ЕКВАДОР – СЕНЕГАЛ 1:2
17:00 29/11 НИДЕРЛАНДИЯ – КАТАР 2:0
21:00 29/11 ИРАН – САЩ 0:1
21:00 29/11 УЕЛС – АНГЛИЯ 0:3
12:00 28/11 Локо София - Витоша 3:0
12:00 28/11 Камерун - Сърбия 3:3
15:00 28/11 Южна Корея - Гана 2:3

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки