Мартин Стоев: Бих приела да поема волейболните национали

Той е отворен за позицията

Мартин Стоев заяви, че би приел поста на селекционер на мъжкия национален отбор по волейбол.

В интервю за предаването "Арена спорт" по БНТ1 бившият състезател разкри, че би се наел с отговорността да класира тима на Олимпийските игри в Лос Анджелис през 2028 г., но не и на тези в Париж през 2024 г.

"Не мога да кажа дали ще съм следващия селекционер на националния отбор. Това може да го каже само Българската федерация по волейбол. Още не съм получавал предложение. Казвал съм, че бих приел поста в дългосрочен план - поне до квалификацията за Олимпийските игри в Лос Анджелис през 2028 г. И в най-смелите ми мечти не съм си представял класиране за Игрите в Париж", заяви той.

Столичанинът не спести критиките си към представянията на националните отбор.

"В оглед на игрите, които показваме, имам съмнения относно класирането ни на Игрите в Париж. Последните години не сме показали нищо. Аз не видях отбор, а група от хора, които нямат абсолютно никакво желание да играят за националния отбор. Друга част са демотивирани. Имаше и 2-3 млади ентусиасти, които угаснаха с течение на времето", допълни той.

Под ръководството на Мартин Стоев волейболистите печелят бронз на Световното първенство през 2006 г. и бронз от Световната купа през 2007 г.

"Факт е, че при мъжете и жените записахме най-слабо участие на Световно първенство. Причините са много. Натрупано е във времето. Спускането надолу при мъжете започна след Олимпиадата в Лондон през 2012 г. Всяка година става все по-зле. Има възможност да се завърнем за Игрите в Лос Анджелис. След Игрите в Париж през 2024 г. поколенията ще се сменят. Нашите момчета родени 2003-2004 и батковците им от 1999 г. имат потенциал", добави той.

С юношеският национален отбор треньорът спечели бронз от Европейското първенство в Италия.

"Постиженията ни струваха четири години работа. За девет официални състезания спечелихме осем медала. Тази година спечелихме три медала - станахме втори на Олимпийски младежки фестивал, на Балканиада първи и трети на Европейското. Силно се надявам голяма част от момчетата да влязат в мъжкия волейбол. Голяма част от тях направиха първите си стъпки. От 4-5 години съм с тях. Никога не бях водил деца и реших да ги приема като мои деца. Те бяха 14-годишни. Всичко им беше забранено и всичко им беше разрешено. Имаше си време и място за всичко. Те спазваха това нещо и създадоха добър колектив, който им помогна да се представят добре. Аз каквото можах им дадох. Сега си зависи от тях, дали ще се развият. Ние им помагаме отстрани с каквото можем. Наборът след мен също спечели бронз от Европейско първенство. Има талантливи момчета. Мисля, че и те ще се представят добре в бъдеще", вярва той.

Още от Волейбол

Момчетата на Камило Плачи записаха 7-ма поредна победа в родния шампионат

Варненки победиха Хектор с 3:0 гейма

Реваншът е на 13 декември в Бургас

Пазарджиклии остават 4-ти в класирането

Вижте всички резултати и класирането в мъжкото волейболно първенство

За ползотворната работа в юношеския национален отбор

Вижте всички резултати, програма и класиране

Вижте всички резултати, програма и класиране в женската Демакс лига

Вижте всички резултати, програма и класиране в НВЛ

Актуално

15:00 03/12 ЧЕРНО МОРЕ - ЛОКО (ПД) 3:1
12:00 03/12 СЛАВИЯ - БОТЕВ (ПД) 2:1

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки