Николай Златев: Тръпката на дербито със Спартак е голяма

Килиан Мбапе е любимият футболист на младата звезда на Черно море

Николай Златев: Тръпката на дербито със Спартак е голяма

Николай Златев е едва на 17 години, но вече е определян за новата бъдеща звезда на Черно море. До момента той има 21 мача за мъжкия отбор на Черно море, в които записа 2 гола и 2 асистенции. Той грабна шанса си, даден от Илиан Илиев и логично се стигна до негови повиквателни в юношеските гарнитури до 17 и до 19 години. Утре той ще изиграе първото си варненско дерби срещу Спартак.

- Готов ли си за голямото дерби, което ще разтресе Варна в съботния следобяд?

- Готов съм. Това е дългоочакван мач. Тръпката е голяма. Готов съм да покажа най-доброто от себе си в този мач.

- Със сигурност имаш доста дербита в школата на Черно море. Усещаш ли в такива мачове адреналин, напрежение?

- Сега мачът е по-специален. От много години е нямало такова дерби при мъжете. На мен и съотборниците ми се пада честта да участваме в такъв мач след толкова много време. Напрежение няма, но всички сме много мотивирани да спечелим това дерби. 

- Кои са силните страни на "Морето" и тези на Спартак?

Ние сме много качествен отбор. Перфектен колектив. Добри сме в двете фази на играта. Държим много добре и спокойно топката. В Спартак се вижда, че има позитивна промяна с всеки един изминал мач. Подобряват се и то доста. 

- Нормално е да не кажеш дали ще бъдеш титуляр утре, но дали като титуляр, или резерва, утре на твоя десен фланг ще се изправиш срещу един бивш футболист на Черно море Виктор Митев, който играе като ляв халф бек. Познавате ли се и очакваш ли здрави единоборства с него?

- Не се познаваме. със сигурност на терена ще се запознаем. За здрави единоборства и битка, това е ясно. Такива ще има не само между нас двамата, но и навсякъде по терена.  

- Той не е единственият футболист в Спартак, който е минал и през Черно море. В този смисъл имаш ли приятели в отбора на противника.

- Приятели...не. Познавам се само с Вили Боев. Иван Дичевски, разбира се, Сами Ел Анаби...Да, разбира се и с тях.

- Чувствате ли се в Черно море като абсолютни фаворити в това дерби?

- Със сигурност това са очакванията на повечето хора-ние да влезем в мача като фаворити. Но ние всички в отбора осъзнаваме, че ни очаква изключително тежка битка, тежък мач. Класирането и точките нямат никакво значение в такова дерби. Пределно мотивирани сме да вземем трите точки. 

- Много ефективен си на десния фланг. Той ли е предпочитаният за теб?

- И с юношеските формации през годините съм играл повече на десния фланг. Със сигурност ми е по-удобно там, но не изключвам удобството и на левия. Добре се чувствам и в центъра на атаката, но предпочитаният за мен, е десният фланг.

- Спомняш ли си първия мач за мъжкия отбор?

- Със сигурност помня дебюта си в професионалния футбол. мачът срещу Ботев Пд преди две години. Беше плейоф. Повечето ни играчи бяха болни от коронавирус и се наложи да се използват повече юноши. Тогава получих шанс в 70-ата минута. Вече губехме с 0:1 в резултата. Опитахме се да подобрим нещата, но така свърши мачът. Беше незабравимо за мен-дебют на 15 години в професионалния футбол. Винаги ще го помня. 

- Критичен ли си към себе си и какво смяташ, че трябва да подобриш в играта си?

- Има много неща, които трябва да подобрявам, за да се наложа още по-добре в мъжкия футбол. Има неща, които съм подобрил, но не мисля, че те са достатъчни. Със сигурност има доста аспекти, в които трябва да се подобрявам.

- Като те попитам за любим играч на твоята позиция, ще ми стане ясно какво искаш да подобриш, за да станеш завършен като него.

- Килиан Мбапе ми е любимият играч, но имам симпатии и към Неймар. 

- В мъжкия национален отбор селекционерът Младен Кърстаич залага на млади играчи. Очакваш ли да погледне и към теб, или смяташ, че още ти е рано? 

- Още ми е рано. На мнение съм, че както аз, така и всички млади играчи, които в момента се налагат, трябва да минат през всички етапи на юношеските формации, както и към мъжкия футбол. Трябва да вървим стъпка по стъпка. Аз съм минал през всички юношески формации на националния отбор. За последно с 19-годишните играхме на квалификации за европейско първенство. Със сигурност смятам, че ми е още рано за мъжки футбол и давам всичко от себе си, за да направя впечатление на селекционера до 21 години. 

Нанков: Белчев държи много на дисциплината

"Няма да се оплакваме"

Везенков: Беше странен сезон

Вижте какво каза българинът в НБА

Славиша Стоянович: Никъде не съм виждал фенове като на Левски

"Два пъти си тръгнах обиден от "Герена"", заяви той

Дерменджиев: Още не изстудяваме шампанското

„Цената на Пьотровски трябва да е рекордна за България“

Станислав Иванов: Искам да играя в Реал Мадрид

Крилото на Арда разкри коя е най-голямата му мечта

Росен Кирилов: Всичко в Спартак Варна е на ниво Първа лига

Вижте какво казва треньорът на "соколите"

Петричев: Клубове от Висшата лига следят играчи на Лудогорец

„Надявам се, че ШЛ ще стане още по-интересна с новия си формат“

Георги Глушков: Законът за борба със спортното хулиганство е належащ

Изоставането с финансирането на клубовете е огромно, но вече го наваксваме

Емил Спасов отписа Левски за Европа

Вижте какво каза "синята" легенда

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки