Испания би на ходом Йордания в последната си контрола преди Мондиала

"Фуриите" стигнаха до успех с 3:1

Испания би на ходом Йордания в последната си контрола преди Мондиала

Испания се наложи с 3:1 над Йордания в последната си контрола преди началото на Световното първенство в Катар. Попаденията бяха дело на талантите на Барселона Ансу Фати и Гави, както и младата надежда на Атлетик Билбао Нико Уилиямс.      

Първият удар в срещата дойде в 9-ата минута, когато Пабло Сарабия стреля от около 20 метра. Вратарят Ал Фахури обаче улови топката безпроблемнно.

Испания откри резултата в 13-ата минута. След бърза комбинация в центъра на терена, започнала от Ерик Гарсия, топката стигна до Марко Асенсио. Нападателят на Реал Мадрид подаде вляво, където Ансу Фати стреля ниско по тревата под плонжа на вратаря на домакините.

Две минути по-късно, от нищото сякаш тимът на Йордания имаше шанс да изравни резултата. Ал Наймат се оказа в наказателното поле и стреля от близо, но право в ръцете на вратаря Роберт Санчес.

Следващото по-интересно положение дойде в 18-ата минута. Испанците се оказаха с числено предимство в атака, като Сарабия подаде към Карлос Солер, който от границата на наказателното поле стреля над вратата.

В 40-ата минута Марко Асенсиио преодоля защитник в наказателното поле и нанесе удар в долния десен ъгъл, но вратарят Абдулах Раед Махмуд Ал Фахури го отказа с брилянтно спасяване.

„Ла Фурия“ все пак успя да удвои аванса си в 56-ата минута. Гави връхлетя върху отскочила топка в наказателното поле и с премерен удар в долния ляв ъгъл покачи на 2:0 в полза на Испания.

В 80-ата минута Феран Торес успя да се освободи от няколко бранители и от трудна позиция нанесе добър удар, но вратарят на Йордания отново се намеси.

Четири минути по-късно възпитаниците на Луис Енрике се добраха и до трето попадение. Нико Уилиямс получи прецизен пас от Йереми Пино и с мощен удар по земя в далечния ъгъл прониза Ал Фахури.

В добавеното време на срещата Йордания все пак зарадва своите привърженици с почетно попадение. Сесар Аспиликуета не се намеси добре и позволи на Хамза Ал Дарадур да излезе сма срещу Давид Рая и с техничен удар го преодоля.

Испания е в група E на Мондиала, заедно с Германия, Япония и Коста Рика. Пътят на „Ла Фурия“ към втората световна титла започва с мач срещу костариканците.

Ново 20! Шави си тръгва

Треньорът на Барса преговаря с Деко 75 минути

Шави: Позорно е, че няма технология на голлинията

„Не заслужавахме да загубим, играхме по-добре от Реал“, смята треньорът на Барса

Бетис надви Валенсия и влезе в зона "Европа"(ВИДЕО)

Севилци стигнаха до успех с 2:1 като гости

Селта надви Лас Палмас след рецитал на Аспас (ВИДЕО)

Галисийци се отдалечиха от изпадането

Анчелоти: Близо сме титлата, но Барса е много силен съперник

Италианецът не скри уважението си към каталунците

10 от Барса рухнаха срещу ПСЖ (ВИДЕО)

Вижте подробности

След голямо шоу: Дортмунд видя сметката на Атлетико (ВИДЕО)

Рурците победиха испанския тим с 4:2

Белингам: Заради такива мачове пристигнах в Реал

Той не смята, че има фаворит в утрешния мач срещу Сити

Карлето зачеркна четирима играчи за следващия сезон

Вижте и кои са те

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки