ОБЗОР: Александър Георгиев помогна за победа на Колорадо

Стамкос достигна границата от 1000 точки в НХЛ, резултати и класиране

ОБЗОР: Александър Георгиев помогна за победа на Колорадо

Вратарят с български корени Александър Георгиев отрази 24 шайби и помогна на носителя на Купа "Стенли" Колорадо да спечели гостуването си на Бъфало с 6:4 в мач от редовния сезон на Националната хокейна лига.

Капитанът Нейт МакКинън се отличи с два гола и три асистенции, а Джей Ти Комфър добави две попадения и две асистенции за успеха на шампионите.

Дилън Козенс и Тейдж Томпсън завършиха с по гол и две асистенции за Бъфало, който допусна трета поредна домакинска загуба.

Стивън Стамкос даде асистенция и достигна границата от 1000 точки в лигата при успеха на миналогодишния вицешампион Тампа Бей с 4:1 в залата на Филаделфия. Ник Пол вкара два пъти, Иън Коул допринесе с гол и асистенция, а гостите постигнаха седма победи в последните си девет мача.
Капитанът Стамкос стана едва 95-ият играч в историята на НХЛ, достигнал четирицифрен актив. Избран под номер 1 в драфта на новаците през 2008 година той през цялата си кариера досега е играл само за тима на Лайтнинг, с който спечели и две купи "Стенли" през 2020 и 2021 година.

Ню Джърси загуби домакинството си на Нешвил с 2:3 след продължение, но се върна на върха в класирането в лигата с 39 точки.
Райън Джонсън вкара втория си гол в мача в 33-ата секунда на допълнителното време и донесе успеха на гостите. Преди това Нешвил се спаси от поражение с попадение на Микаел Гранлунд 9 секунди преди финалната сирена на редовното време. Ню Джърси допусна едва втора загуба като домакин в последните си 18 мача.

Джейсън Робертсън записа трети хеттрик в кариерата си при победата на Далас с 5:0 над гостуващия Анахайм. Робертсън е лидер при стрелците за сезона с 22 попадения, като е в серия от 17 поредни мача поне с точка. Вратарят на лидера в Централната дивизия Джейк Йотингер отрази 31 шайби и за четвърти път в кариерата си не допусна гол в един мач ("шътаут").   

Мати Бениер реализира 7 секунди след началото на продължението и осигури успеха на Сиатъл с 3:2 над гостуващия Вашингтон. Домакините наваксаха пасив от 0:2 и стигнаха до седмата си поредна победа. Питсбърг надделя над гостуващия лидер в Западната конференция Лас Вегас с 4:3.

Вратарят Тристан Джари парира 34 изстрела, Джейк Генцел завърши с гол и асистенция, а домакините наваксаха пасив от 0:2, а след това и от 2:3, за да нанесат трето поражение в последните четири мача на съперника.

Джордан Мартинук се отличи с хеттрик, а Каролина постигна трета поредна победа в НХЛ след 6:4 над домакина Сейнт Луис. Анже Копитар се разписа два пъти, а Лос Анджелис се справи с гостуващия Аризона с 5:3.

Кирил Капризов изпъкна с гол и две асистенции при успеха на Минесота с 5:3 над гостуващия Едмънтън. Руският нападател продължи рекордната си точкова серия вече на десет мача в лигата.

Сам Бенет отбеляза два гола, а Флорида спечели гостуването си на Ванкувър и прекъсна серия от три поредни поражения. Матю Ткачак добави гол и две асистенции.

Монреал победи в канадското дерби срещу домакина Калгари с 2:1. Вратарят на гостите Джейк Алън направи силен мач с 45 спасявания, а новобранецът Юрай Слафковски и Коул Кофийлд вкараха за победителите.
Елиас Линдхолм беше точен за домакините.  

РЕЗУЛТАТИ ОТ НХЛ:

Бъфало - Колорадо      - 4:6
Ню Джърси - Нешвил     - 3:4 след продължение
Филаделфия - Тампа Бей - 1:4
Питсбърг - Лас Вегас   - 4:3
Минесота - Едмънтън    - 5:3
Сейнт Луис - Каролина  - 4:6
Далас - Анахайм        - 5:0
Калгари - Монреал      - 1:2
Сиатъл - Вашингтон     - 3:2 след продължение
Ванкувър - Флорида     - 1:5
Лос Анджелис - Аризона - 5:3

Лидери в отделните дивизии:

Източна конференция
Атлантическа дивизия: Бостън 38 точки, Торонто 35, Тампа Бей 29
Столична дивизия: Ню Джърси 39, Каролина 31, Ню Йорк Айлъндърс 30

Западна конференция
Централна дивизия: Далас 32, Уинипег 29, Колорадо 27
Тихоокеанска дивизия: Вегас 35, Сиатъл 33, Лос Анджелис 30

Флорида елиминира Тампа Бей, Далас изравни на Лас Вегас в НХЛ

Резултати

ОБЗОР: Ню Йорк Рейнджърс напред в плейофите на НХЛ

Вижте всички резултати

Ню Йорк Рейнджърс на победа от следващия кръг на плейофите в НХЛ

Всички резултати

ФИС няма да признае за световен рекорд скока на Кобаяши от 291 метра

Японецът направи невероятното постижение на специално изградена за събитието шанца

Лас Вегас записа втори успех над Далас в плейофите на НХЛ

Вижте подробности

Министър Глушков поздрави БФ ски за 100-годишнината

Имате всички основания да посрещнете празника с удовлетворение и гордост

БФСки тържествено отбеляза 100-годишния си юбилей

Министърът на спорта Георги Глушков също награди Цеко Миневс почетен плакет

Александър Георгиев блести с 27 спасявания за Аваланч

Вратарят изигра ключова роля за успеха с 5:2 над Джетс

ОБЗОР: Алекс Георгиев инкасира 7 гола в плейофите (ВИДЕО)

Вижте всички резултати от НХЛ

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки