Гришо: Искам да играя с българския флаг във всеки мач!

„Много се гордея със страната и произхода си“

Гришо: Искам да играя с българския флаг във всеки мач!

„Искам да играя с флага на гърдите си във всеки един мач. Ако можех, със сигурност щях да го направя!“

Това каза Григор Димитров след първата си победа на новия тенис турнир Untied Cup. Трикратният полуфиналист на Големия шлем бе попитан и какви емоции изпитва, когато играе за България.

„Аз съм българин и никога не съм спирал да играя за своята родина. Много се гордея със страната и произхода си. Много съм благодарен на българските фенове, които винаги ме подкрепят в Австралия. Да играя за България ми носи много позитиви. Накрая, но не на последно място: моят отбор, моето семейство. Всичко започва от там“, заяви Гришо, след като се наложи над Давид Гофен и изравни резултата срещу Белгия.

„Мисля, че с Гофен вече сме играли 10 пъти. Той винаги е бил труден опонент. Сякаш всеки път, когато дойдем в Австралия, играем в такава жега. Често тренираме заедно, което е малко коварно, тъй като и двамата знаем какво може да направи другият във всеки един момент. Залогът в този мач беше висок и за двама ни. Радвам се, че успях да задържа нивото си, макар да смятам, че можех да играя по-добре. Останах в мача и се съсредоточих върху нещата, над които бях работил по време на предсезонната подготовка. Радвам се, че се представих на високо ниво“, заяви световният №28.

Българинът бе поздравен от интервюиращия за джентълменската си постъпка в последния гейм. При 15-30 съдията отсъди престъпване на линията от страна на Гофен, но Димитров каза на белгиеца отново да изпълни първи сервис, тъй като няма пълно доверие на системата.

„Благодаря за хубавите думи. Както казах, с Давид много пъти сме тренирали заедно и затова знам как изпълнява сервис. Наясно съм, че той не стои толкова близо до линията. Мисля, че това е същността на спорта – честността и приятелството, наред с много други неща. Такъв съм си и няма да се променя“, каза Димитров, а после бе запитан как се чувства физически.

„Днес е последният ден на 2022, така че ще видим как ще потръгне следващата година. Свърших много работа по време на предсезонната подготовка и сега искам да играя възможно най-много мачове, тъй като тренировките ми омръзнаха. За мен Австралия винаги е била много интересно предизвикателство, тъй като условията са непредсказуеми и никога не можеш да си напълно сигурен дали ще бъде топло или студено, дали кортовете ще са бързи или бавни. Тук винаги има много променливи и точно затова ми харесва да започвам сезона в Австралия. Този период до голяма степен задава тона за остатъка от сезона, тъй като виждаш на какво ниво си и върху какво още трябва да работиш. В момента се чувствам добре, макар че мачът срещу Циципас онзи ден беше тежък. За пети пореден път губя от него и за втори пореден след тайбрек в решаващия сет, но съм сигурен, че ще играем един срещу друг още много пъти и ще го победя“, каза още Гришо.

След Untied Cup той ще вземе участие в демонстративния турнир Kooyong Classic (10-12 януари), след което ще се отправи към Мелбърн за Australian Open (16-29 януари).

Щангите превъртяха играта! Върнаха загробил ги президент

Коджабашев почти уби спорта си през 2008 г., сега може да го довърши

Кои са големите губещи от Конгреса на БФС

Венци Стефанов, групичката на Бербатов, Градев и Руди Гела няма да липсват на никого

Барби, пак ли кръв?

Депутатите да инсталират Бербатов за пожизнен президент на БФС със закон

Гонзо спечели титулярното място в може би най-важния мач

Често пренебрегван в националния отбор за сметка на Бербо, Иванов сега е президент на БФС

Защо Бербатов не получи доверието на клубовете

Вижте причините

Шампион пред отказване: ММС няма адекватна политика, при Кралев беше друго

Разказът на Йордан Колев, който се бие за България и все още продава мартеници

Невъзможният избор 7: Най-нелепата кандидатура

Ето какво представлява неадвокатът Георги Градев

НЕВЪЗМОЖНИЯТ ИЗБОР 3: Ще стане ли Гонзо президент на БФС

Вижте кандидатурата му

Левски и ЦСКА продават най-скъпо

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки