Иван Василев стряскащо: Локо (Сф) приключва, ако се оттегли спонсорът ни

Вижте подробности

Собственикът на Локомотив (Сф) Иван Василев даде мнението си относно намерението на някои политици за промени, отнасящи се до бетинг компаниите, които са спомоществователи на българския спорт. Бизнесменът е категоричен, че помощта на въпросните спонсори е жизненоважна за родните клубове. 

Надявам се, че тази политическа идея ще остане само една лоша идея и разумът ще надделее. Без нашия спонсор Betano ще е невъзможно за Локомотив да съществува. Кой друг ще спонсорира? Аз, Веско Стоянов и Betano - това крепи клуба. Всеки месец внасяме 41 000 лева за осигуровки, плащаме си всички данъци, Локомотив няма 1 лев задължение, всичко е изрядно. Знаете, че теглих кредит за осветлението на стадиона. На държавата е, няма да си го нося вкъщи. В други градове правят стадиони на клубовете, в София никой не помага с нищо - не говоря само за Локомотив. Освен това имаме над 400 деца в школата, служители. Без основния спонсор, това значи край.

Всички клубове зависят от парите на бетинг компаниите. И не говоря само за футбол, а за всичко - баскетбол, волейбол, хандбал, различните федерации. Единствените хора, които помагат на спорта са тези. Кой друг помага? Никой! Държавата отдавна е абдикирала. През 1991 г. тя се оттегли от спорта и стана страшно. Ние си знаем какво ни коства издръжката на клуба - и като средства, и като нерви.

Наистина се надявам тази катастрофа да не се случи, това бедствие, този бич, за който се чува. Локомотив ще остане без средства, 50-60 души, които са на работа в клуба, ще останат на улицата. Това е, няма какво да се заблуждаваме. Без бетинг компаниите ще стане по-трудно и за различните телевизии и т.н. Това са сериозни рекламодатели. Чудно как на някой въобще може да му мине през главата подобна глупост. Да, нелегалните сайтове за залози са нещо лошо, но говорим за лицензираните фирми. Само те помагат на българския футбол, на спорта въобще. Без тях сме дотук", каза Иван Василев пред Sportal.bg.

Още от HOME

Очаква се треньорска рокада в Париж през лятото

Хосе Луис Мендилибар ще води андалусийците до края на сезона

Още в четвъртфиналите на турнира за Купата на България по баскетбол за мъже

По случай 111-годишнина от основаването на клуба

Петер Шмайхел подписа фланелка на Илиан Илиев

Проверката е в петък на "Ивайло"

Контролата е тази събота в квартал Надежда

Запалянко на ПСВ нападна вратаря на Севиля по време на двубой от Лига Европа

Вижте какво съобщиха „червените“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки