ОБЗОР ФРАНЦИЯ: Лил отстрани Троа за купата (ВИДЕО)

Ето и подробностите

ОБЗОР ФРАНЦИЯ: Лил отстрани Троа за купата (ВИДЕО)

Eлитните Лориен, Реймс и Тулуза продължават към 1/16-финалите в турнира за Купата на Франция, след като днес преодоляха съперници от аматьорския футбол. За разлика от вчерашните сензации с отпадането на Монако, Ница и Бордо, днес такива сценарии липсваха.

Тулуза разгроми със 7:1 Ланион от пета дивизия като гост с два гола на Тайс Далинга. По един гол прибавиха новото сръбско попълнение Велко Бирманчевич, както и бившият халф на Левски Стайн Спирингс, който оформи крайния резултат в 81-ата минута.

Реймс гостуваше на отбора на Луун Плаж – град, известен с ферибота си за Великобритания. Местният отбор, който се състезава в първа регионална лига или шестото ниво на футбола в страната, нямаше какво да противопостави и логично загуби с 0:7. Два гола за успеха на професионалния отбор вкара Мартен Аделен.

Подобен сценарий се разви и на срещата между Ла Шатерниер от провинция Лоара и Лориен, завършил 0:6. Тимът на Ла Шатерниер, също от шеста лига, отправи пет удара, но нямаше късмет да стигне поне до почетен гол. Два гола вкара Йоан Катлин – за 0:2 и за 0:5. Ибрахима Коне откри от дузпа в 43-ата минута, а останалите три точни изстрела бяха на сметките на Адил Аушиш, Стефан Диара и Адриан Гърбич.

Оксер се справи с Дюнкерк с 5:4 при дузпите и 2:2 в редовното време и продълженията в най-интересната среща от деня. Аячо пък се справи с 2:1 при гостуването си на Юра Сюд-Фут с два гола на Руан Левин, открил в 45-ата минута от дузпа. В мачове на отбори от третото ниво Шамбери победи с 3:1 като гост Обан, а Белфор се справи със същия резултат на своя стадион срещу Олимпик (Сен Кантен).

Лин отстрани Троа от турнира за Купата на Франция, след като победи с 2:0. Това бе дербито на отбори, които се състезават в Лига 1 на Франция на този етап от турнира. Така във 1/16 финалите бившите шампиони ще се изправят срещу тима на По.

Домакините бяха абсолютни господари в мача и владееха топката в над 70% от времето. Те създадоха цели 22 голови положения, като отправиха 8 точни удара и още 5 неточни.

Гостите не успяха да се похвалят с почти нищо в мача, който в крайна сметка загубиха.

Първият гол падна в 15-ата минута, когато точен бе канадецът Джонатан Дейвид, който се възползва от пас на Унас.В 68-ата минута се разписа и Байо за крайното 2:0.

Aртета: Всичко се случи, защото феновете започнаха да вярват

"Трябва да бъдем по-добри и да печелим", заяви мениджърът на Арсенал

Клоп спусна завесата си в Ливърпул с 2:0 над Уулвс (ВИДЕО)

Германецът си взе "сбогом" с Анфийлд по подобаващ начин

Аталанта със сигурност ще откупи Де Кетеларе

Белгиецът игра под наем от Милан през този сезон

Бесният Алегри ще съди Ювентус?

Специалистът беше уволнен два кръга преди края на сезона в Серия А

Огромна драма: Удинезе запази шансове за спасение с дузпа в 104-та минута (ВИДЕО)

Емполи беше на секунди от изплуване над опасната зона

Луис Енрике за драмите около Шави: Не знам какво се случва

Треньорът на ПСЖ не пожела да коментира слуховете около Барселона

Пиоли: Някои се държат така, сякаш второто място е провал

Треньорът на Милан се опита да се защити срещу критиките от феновете

Каляри остава в Серия А (ВИДЕО)

След победа над Сасуоло

Компани: Бърнли е готов за бързо завръщане в елита

„Нещата не са толкова сложни, колкото бяха в първата ми година“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки