Руски депутат се застъпи за Левски

Трио не тренира със „сините“

Депутат от Руската дума изненадващо подкрепи Левски.- Става въпрос за Снетлана Журова, която бе потърсена от „Мач Тв“ заради скандала с отмените контроли на Левски с руските Спартак Москва и Урал.

„През 2020-а година Левски беше пред фалит. И феновете го спасиха. Те инвестираха много пари в клуба. И сега казват: „След като спасихме клуба, имаме право да искаме това, което смятаме, че е правилно“. Представете си фенове да спасяват клуба от фалит, а не спонсори, не някакви олигарси. Вече могат да претендират за нещо. Слава Богу, че не съгласихме на тези мачове, защото какво щяхме да правим, ако те бяха излезли с украински знамена, с украински униформи. Щяхме ли да играем срещу тях? Тогава те щяха да крещят, ако бяхме излезли. Хубаво е, че се разминахме с тази дилема“, заяви Журова.

„Тук не става въпрос за спорт. Спортните арени се превърнаха в място за политически игри. Не е правилно! Пие дьо Кубертен се опита да блокира това, но не успя. Той предупреди, че спортът не трябва да се смесва с политиката“, допълни още олимпийската шампионка. 

Междувременно Левски проведе тази сутрин първата си за деня тренировка по време на лагера в Дубай. Заниманието пропуснаха Жереми Петрис, Келиан ван дер Каап и Иван Андонов. Отделно от основната група се готвеше Кристиан Димитров.

"Сините" заложиха основно на тактически упражнения, като треньорът Станимир Стоилов пробваше различни варианти в средата на халфовата линия.

Левски ще се изправи срещу Рига ФК в четвъртата си контрола по време на зимната подготовка. Срещата е в сряда от 15:00 часа и ще се предава пряко по DIEMA SPORT 2. Двата тима се изправиха един срещу друг и в неделя, като "сините" се наложиха с 3:2.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки