Най-добрите баскетболисти на всички времена

Не е лесно да се подберат само няколко имена, при положение, че заслужаващите почести са много повече.

Най-добрите баскетболисти на всички времена

В света съществуват много спортове, но тези които господстват над останалите са само няколко. Баскетболът определено е един от тях, заради емоциите, които предизвиква у зрителите. Това, което прави този спорт толкова велик са неговите баскетболисти и тяхното стопроцентово раздаване на игрището. В следващите редове ще обсъдим именно тях, като направим своеобразна класация за най-добрите сред тях за всички времена. Ще разберем и какво ги е превърнало в любимци на всички, които ежедневно залагат в букмейкъри като bet 365, как са постигнали успехите си и много други любопитни факти. Остани с нас и се приготви да скочиш дълбоко в света на баскетболните величия и зрелищните им забивки. 

Кои са най-великите баскетболисти за всички времена?

Не е лесно да се подберат само няколко имена, при положение, че заслужаващите почести са много повече. Сигурно ще се съгласиш, че най-добрата баскетболна лига в света определено е НБА. През нея са минали и продължават да преминават страхотни спортисти, които ни карат да не вярваме на очите си, при всяка тяхна точка. Всички те създават зрелища и не можем да отречем това. Нека не губим повече време и да пристъпим към конкретни имена и да те запознаем с тях. 

Шакил О‘Нийл

Надали ще те изненадаме като ти споделим, че Шак е член на Залата на славата. Професионалната му кариера продължава почти 20 години, като през това време той преминава през едни от най-големите баскетболни отбори в НБА. Такива са Орландо, Лейкърс, Маями, Финикс, Кливланд и Бостън. О‘Нийл притежава огромен арсенал от умения, които много малко други спортисти имат. Освен всичко той е адски експлозивен на терена, а габаритите му са направо плашещи.

Шакил е шампион на НБА цели четири пъти. Нека не забравяме и фактът, че участва петнадесет пъти в Мача на звездите. Всички ние добре знаем колко обича купоните и майтапите, а днес можем да се наслаждаваме на ролята му на един от водещите анализатори. 

 


Леброн Джеймс

Много хора наричат Леброн най-завършеният баскетболен играч в модерната история на спорта. Има и хора, които не са му най-големите почитатели, заради желанието му да се налага над съотборниците и треньорите си, но това не променя фактите, че е един от най-големите в спорта. През страхотната си кариера Джеймс играе в отбори като Кливланд, Маями и Лейкърс. 

Той гледа на света от своите 206см и физиката си на 115 килограмов гигант. На игрището той е мощен, а пасовете му са неповторими. За него годините са просто число, което по никакъв начин не влияе на перфектната му игра. 

Карим Абдул-Джабар

Карим изиграва цели 20 сезона в Националната баскетболна асоциация, като е бил част от съставите на Лос Анджелис Лейкърс и Милуоки Бъкс. По време на активната си кариера той печели цели 6 пъти приза за най-полезния играч в НБА (MVP). 

През далечната 1975 година Абдул-Джабар преминава в Лейкърс, с които печели шампионата цели пет пъти. Небезизвестните ESPN пък през 2007 година определят именно него за най-велик център за всички времена.

Коби Брайънт

Мнозина го смятат за свързващата фигура между ерата на старото баскетболно време и бъдещето на модерния баскетбол. Той премина метаморфоза от глезено дето до изтънчена и респектираща фигура в НБА. Коби изиграва цели 20 сезона в НБА, като през половината от тях е мразен, а през другата половина оставя зрителите със зейнала уста. А накрая се стига и до неговото изпращане с много сълзи и почести. 

Можем само да се възхищаваме на отдадеността на Брайънт, който през цялата си кариера играе само за един отбор – Лос Анджелис Лейкърс. Той успява да донесе и 5 титли на Лейкърс, за които е и с основни заслуги. Освен това е и два пъти MVP на Финалите, един път такъв и в редовен сезон и 2 пъти топ реализатор в НБА. 

Бил Ръсел

Ръсел е един от баскетболните играчи, които може би всеки фен познава. Съмняваме се скоро да се роди баскетболист, който да успее дори да се доближи до неговия рекорд. Бил печели цели 11 титли с отбора на Бостън и то в рамките на 13 сезона. Това е рекорд, който може да остави всеки без думи. 

Трябва да споменем и петте пъти MVP, олимпийското му злато и какво ли още не. Ръсел определено си е заслужил мястото в нашата класация, както и това потникът му с номер 6 да е закачен в залата на Бостън Селтикс. 

Майкъл Джордан

Мислим, че е напълно основателно да завършим с точно това име. Великият Джордан, който във всеки един мач успява да ни покаже нещо ново и още по-впечатляващо. В кариерата той е част от отбора на Чикаго Булс от 1984 до 1993, а завършва във Вашингтон, където играе от 2001 до 2003 година. Именно с биковете на Чикаго той печели шест пъти титлата на НБА, 6 пъти става и MVP, като междувременно печели и пет звания от редовен сезон. Без да се замислим можем да кажем, че именно той преобрази света на баскетбола и го превърна в това, което е днес – велик спорт. 

Заключение 

Независимо дали си фен на баскетбола или не, то ние сме сигурни, че не можеш да останеш безпристрастен към изброените по-горе имена. Те са велики гиганти, които създават шоу на игрището и карат зрителите да настръхват. А целта на спорта като цяло е именно тази – да носи положителни емоции и да сближава хората. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки