ОБЗОР: Тотнъм, Нотингам, Саутхемптън, Борнемут и Кристъл Палас с късни трансфери

Вижте последните сделки в Англия преди затварянето на януарския прозорец

ОБЗОР: Тотнъм, Нотингам, Саутхемптън, Борнемут и Кристъл Палас с късни трансфери

Няколко английски клуба от Висшата лига осъществиха трансфери в последните часове на януарския трансферен прозорец.

Най-значимата от тях бе и рекордна за Острова, след като Челси даде 121 млн. евро на Бенфика за халфа Енцо Фернандес.

Манчестър Юнайтед пък взе под наем от Байерн (Мюнхен) полузащитника Марсел Забитцер, но освен това сделки направиха още Тотнъм, Нотингам Форест, Саутхемптън и Кристъл Палас.

Шпорите“ взеха в последния момент основната си трансферна цел през тази зима. Става дума за испанския десен защитник Педро Поро, който бе взет от тима на Спортинг Лисабон под наем до края на сезона.

През лятото лондончани ще трябва да направят сделката перманентна, като ще платят около 40 милиона лири за правата на 23-годишния бранител, посочват британските медии.

Поро е второто ново попълнение в Тотнъм през зимата след нападателя Арно Данюма, който бе взет под наем от Виляреал.

За да успее да вземе Поро, ръководството на Тотнъм реши да освободи десния бранител Мат Дохърти. 31-годишният ирландец сложи подписа си под договор с испанския Атлетико Мадрид до края на сезона.

Новакът във Висшата лига Нотингам Форест осъществи три сделки в последните часове преди затварянето на трансферния прозорец.

Двукратните европейски шампиони подсилиха редиците си с вратаря Кейлор Навас, халфа Джонджо Шелви и защитника Фелипе.

36-годишният Навас пристига на "Сити Граунд" под наем от Пари Сен Жермен. Той е трикратен победител в Шампионската лига с Реал Мадрид и има 110 мача за националния отбор на Коста Рика. След края на сезона Нотингам няма да има опция да закупи играча и той ще се завърне в Париж.

Трансферът на Фелипе е на стойност 2 милиона лири. 33-годишният защитник пристига от Атлетико Мадрид и подписа договор до лятото на 2024 година.

30-годишният Джонджо Шелви сложи подписа си под договор за 2,5 години с Нотингам. Той е взет от Нюкасъл Юнайтед за неуточнена минимална сума. Шелви, който е юноша на Ливърпул, прекара седем сезона в Нюкасъл, а контрактът му с "джордитата" изтичаше в края на настоящия сезон.

С привличането на Навас, Шелви и Фелипе общият брой на новите попълнения в Нотингам Форест от влизането на тима във Висшата лига в средата на миналата година достигна 29.

Саутхемптън привлече нападателя Камал Дин Сулемана от Рен, който обаче очаква да получи работна виза за Острова, съобщиха от английския футболен клуб.

20-годишният национал на Гана, който подписа договор до 2027 година, може да се окаже рекордна покупка за "светците" с трансферна сума от 22 милиона британски лири.

"Това е още едно наистина класно попълнение за нас този месец. Очевидно сме искали да добавим малко повече сила на отбора и Камал Дин е правилният играч за нас. Той е на етап от своята кариера, в която смятаме, че може да ни помогне в момента, но също така да продължи да се развива в бъдеще", каза мениджърът на Саутхямптън Нейтън Джоунс.

Кристъл Палас подписа контракт с полузащитника на Щутгарт Науиру Ахамада за три години и половина, който обаче чака получаването на работна виза.

20-годишният френски младежки национал започна кариерата си в академията на Ювентус, преди да се премести в Щутгарт преди две години.

"Много съм щастлив, че се присъединих към този клуб. Това е невероятен отбор и съм много развълнуван да започна да играя за него. Искам да покажа качествата си и искам да помогна на тима. Искам да играя мачове, да тренирам здраво и да се развивам", каза Ахамада за клубния сайт.

Междувременно Борнемут привлече шестото си ново попълнение през януарския трансферен прозорец, след като полузащитникът Хамед Траоре се присъедини към тима под наем от италианския Сасуоло.

Вчера Борнемут подписа и с украинския защитник Илия Забарни. 22-годишният национал на Кот Д'Ивоар Траоре ще премина за постоянно в Борнемут с петгодишен договор в края на сезона.

"Хамед е още една вълнуваща перспектива и ние сме щастливи, че си осигурихме услугите му. Той е млад, амбициозен и един от най-големите таланти в Серия А. Хамед отговаря на профила на играча, който търсим и значително ще повиши качеството на тима, каза изпълнителният директор на Борнемут Нийл Блейк пред сайта на клуба.

Отборът, който е на 18-о място в класирането на Висшата лига, привлече още Данго Уатара, Дарън Рандолф, Антоан Семеньо и Матиас Вина през януари.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки