Огромно зрелище на NBA All Stars взриви САЩ (ВИДЕО)

Отборът на Адетокумбо победи селекцията на ЛеБрон Джеймс със 184:175

Огромно зрелище на NBA All Stars взриви САЩ (ВИДЕО)

Отборът на Янис Адетокумбо победи селекцията на ЛеБрон Джейм със 184:175 в Мача на звездите в НБА. Зрелището между Изтока и Запада се игра в зала "Вивинт Арена" в Солт Лейк Сити.

За MVP беше избран Джейсън Тейтъм, който отбеляза рекордните в историята на двубоя 55 точки. Лидерът на Бостън Селтикс добави към статистиката си 10 борби и 6 асистенции.

Според правилата на мача победител е отборът, който първи направи 182 точки. Деймиън Лилард стреля от тройката, за да донесе успеха на гръцкия национал Янис Адетокумбо и компания. Стартовите състави бяха определени по любопитен начин, като двамата капитани - Янис и ЛеБрон, сами избраха съотборниците си на принципа на уличните игри. 38-годишният Джеймс, известен като Краля, посочи за титуляри в своя тим Лука Дончич, Джоел Ембийд, Кайри Ървинг и Никола Йокич.

28-годишната звезда на Милуоки Бъкс Янис Адетокумбо пък допълни петицата си с Лаури Марканен, Донован Мичъл, Джа Морант и Джейсън Тейтъм.

Гръцкият национал обаче престоя на паркета едва няколко секунди заради контузия в дясната си китка. Адетокумбо откри резултата със забивка, след което излезе от игра. ЛеБрон пък получи травма при опит за чадър в края на първото полувреме и завърши с едва 13 точки. Краля игра за 19-ти път в Мача на звездите.

За отбора на Адетокумбо с 40 точки блесна Донован Мичъл. Най-резултатни за Запада бяха Джейлън Браун с 35 точки и Кайри Ървинг с 32.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки