Милан се провали при визитата си във Флоренция (ВИДЕО)

"Росонерите" стигнаха до успех с 2:1

Милан се провали при визитата си във Флоренция (ВИДЕО)

Фиорентина победи Милан с 2:1 в мач от 25-ия кръг на Серия А, с което прекъсна добрата серия на „росонерите“, които имаха 4 поредни победи във всички турнири. Това бе девети пореден мач без суха мрежа за тима от Флоренция.

По този начин Милан заема четвъртата позиция във временното класиране с актив от 47 точки, докато „Ла Виола“ е на 11-о място с 31 пункта.

В 13-ата минута Джакомо Бонавентура опита да преодолее Мениян от пряк свободен удар, но френският вратар демонстрира невероятен рефлекс и се справи с полета на топката.

В 26-ата минута Бонавентура отново бе близо до откриващо попадение в мача, но опитът му бе блокиран от защитник на „Ла Виола“.

Седем минути по-късно Милан отговори с добро изпълнение на Оливие Жиру. Френският нападател имаше цялото време на света да си овладее топката и да стреля, но Пиетро Терачано се справи по брилянтен начин.

Второто полувреме започна по мечтан начин за Фиорентина, след като в 47-ата минута Фикайо Томори извърши нарушение в наказателното поле, довело до дузпа за домакините, С изпълнението се нагърби Николас Гонсалес, който не остави никакви шансове на Мениян и „виолетовите“ поведоха с 1:0.

Милан стигна до две добри положения в рамките на няколко минути. В 52-ата Оливие Жиру бе спрян от вратаря на домакините, а в 58-ата същото се случи и с Тео Ернандес.

В 78-ата минута Златан Ибрахимович фаулира противников защитник в наказателното поле, като първоначално съдията се обърка и даде дузпа за „росонерите“, но се поправи и отмени 11-метровия наказателен удар.

Три минути по-късно Лука Йович получи добро центриране от свободен удар, сърбинът стреля добре, но Майк Мениян по страхотен начин спаси и запази резултата 1:0.

В 87-ата минута Додо проби добре отдясно, възползва се от липсата на унеслия се в атака Тео Ернандес и центрира към Лука Йович, а той с глава бе безпощаден за 2:0.

Тео Ернандес върна едно попадение за Милан в петата минута от добавеното време на мача, след като получи извеждащ пас от Алексис Салемакерс, но вече бе твърде късно.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки