Спортист Своге надви Етър насред "Ивайло"

Вижте подробности

Спортист Своге надви Етър насред "Ивайло"

Спортист (Своге) спечели с 2:1 дербито срещу Етър във Велико Търново на стадион "Ивайло" от 22-ия кръг на Втора лига. По този начин "шоколадите" дадоха голяма заявка за директна промоция в Първа лига. Героят за Спортист в двубоя бе Илия Русинов, който вкара и двата гола в срещата, но трябва да бъде отличена и играта на неговия съотборник Георги Николов. Спортист продължава с впечатляващото си представяне под ръководството на Петър Колев, като отборът все още няма загуба и допусна едва първия гол от началото на пролетния полусезон.

Мартин Тошев вкара гол в началото на мача, но бе в положение на засада и попадението не бе зачетено. Спортист Своге поведе в резултата в 17-ата минута. Георги Николов стреля отблизо, топката бе отразена от младия страж на домакините Християн Славков, но от много близка дистанция Илия Русинов прати топката в мрежата.

Нов гол на Етър не бе зачетен заради засада в 23-ата минута. Кольо Станев центрира перфектно в наказателното поле на Спортист към Даниел Младенов, който се разписа, но попадението отново не бе зачетено поради засада.

Етър успя да изравни резултата в 36-ата минута. Даниел Младенов отправи много хубав удар, който хвана неподготвен Мартин Величков и топката влетя в мрежата.

Спортист Своге отново поведе в резултата в 60-ата минута. Гостите организираха много добре контраатака. Георги Николов напредна, след което подаде към Илия Русинов, който преодоля Валери Христов, а след това излезе сам срещу Християн Славков и без колебания вкара топката за втори път в неговата мрежа.

Спортист можеше да вкара трети гол в 62-ата минута. Лукас Мартинс центрира опасно в наказателното поле на Етър, където Русинов бе изпуснат на втора греда, но стреля неточно в аут.

Спортист направи много голям пропуск в 74-ата минута. След нова грешка на Етър Георги Николов се пребори за топката. Николов можеше да накаже грубата грешка на излезлия неразчетено напред вратар на Етър Християн Славков. Вратата на домакините бе опразнена, но Николов не успя да преодолее Славков, а ударът му бе блокиран от вратаря на Етър.

Етър допусна първа загуба от 28 октомври насам.

С тази победа Спортист Своге се изкачи на трето място във временното класиране с 39 точки, докато Етър е втори с 40 точки.

В следващия кръг Спортист гостува на Беласица, а Етър има визита на Созопол.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки