ЦСКА гони победа №1300 днес

"Червените" гостуват на Славия

ЦСКА гони победа №1300 днес

ЦСКА гостува на Славия едва няколко дни, след като двата тима отпаднаха от турнира за купата на България във фазата на четвъртфиналите.

Макар и от „Овча Купел“, и от „Армията“ бързо да показаха пренастройка в приоритетите и насочване към първенството, те със сигурност ще искат да постигнат позитивен резултат днес от 20:15 часа и да се върнат в правия път.

Победата изглежда с далеч по-голяма важност за ЦСКА, който се бори за шампионската титла.

Наскоро пък босът на белите Венцеслав Стефанов обяви пред "Тема Спорт“, че те ще се целят в седмото място и през него ще гонят участие в евротурнирите.

Макар и да се намира в поредната си игрова криза, която e прекъсвана само от моментни проблясъци, ЦСКА продължава да е лидер в класирането, но вече с аванс от само точка пред втория Лудогорец, който вчера разби Ботев (Враца) с 8:1 в Разград.

Затова и само от ЦСКА и представянето на тима зависи колко големи ще останат шансовете за титла след предстоящия уикенд.

Армейците е нужно да покажат коренно различно лице в „Овча Купел“, тъй като срещу Черно море за купата демонстрираха изключително безидейна и лишена от агресия и динамика игра. Появяват се и притеснителни сигнали, че отборът е зависим от голмайстора си Дюкенс Назон, тъй като именно той внесе свежия полъх с появата си от пейката срещу варненци. Добрата новина за Саша Илич е, че в неделя хаитянинът ще се завърне в титулярния състав. И именно от него се очаква да поведе армейците към девета поредна победа при гостуване в първенството.

Тя ще е изключително важна и от психологическа гледна точка, защото от една страна чрез нея червените ще влязат с повишено настроение в предстоящото вечно дерби с Левски, докато при сините изглежда идват сериозни сътресения в следващите дни. От друга, запазвайки аванса си на върха в класирането и продължавайки победния марш към шампионската титла, ЦСКА много бързо ще вземе поправителен и ще изтрие горчивия привкус след отпадането в турнира за купата. Защото в последните години пораженията във втората по престиж надпревара у нас не предвещаваха нищо хубаво за армейците.

През пролетта на 2018-а именно покрай загубения полуфинален дуел с Левски започнаха и грешните стъпки в първенството, които костваха поста на Стамен Белчев и поразвалиха настроението в навечерието на 70-годишния юбилей на клуба. Година по-късно на същата фаза ЦСКА отстъпи на Ботев Пловдив и отново скоро след това Любослав Пенев се раздели с поста си. През 2020-а поражението във финала срещу Локомотив Пловдив доведе до уволнението на Милош Крушич, а след битката за златото с Левски на 15 май 2022 се стигна и до бойкота на организираните привърженици от „Сектор Г“, продължил цяла есен.

Понастоящем подобни сътресения не се очертават, но верижната реакция трябва да бъде спряна навреме. И освен всичко това, ЦСКА има и още една огромна причина да търси победата. Тимът се намира на прага на паметно постижение – да стане първия в историята на бившата А група с 1300 успеха в нея – досега има 1299. Какъв по-добър начин армейците са се върнат в правия път?

Керкез: Бяхме изморени

"Искаме да се борим на два фронта - за Купата и за Европа през първенството", увери специалистът

Валентин Илиев: Има лъч светлина в отбора

"Имаме доста сплотена група и се вижда", сподели той

Антонио Вутов е приет в болница в Пловдив

Звездата на ЦСКА 1948 получи тежък удар в мача срещу Ботев Пловдив

Венци Стефанов: Форматът на шампионата не трябва да се пипа

"Ако останем с по-малко отбори, интересът няма да се повиши", каза президентът на Славия

Загорчич: Нямахме агресия в атака

„Изпуснахме си 3-4 ситуации, в които можехме да отбележим", заяви той

Киров: Разчиташе се противникът да сгреши (ВИДЕО)

Треньорът на Арда призна, че е имало притеснение при играта с топка

Напрежение! Заги тръгна да се саморазправя с Галин Иванов (ВИДЕО)

Наставникът на "белите" влезе в конфронтация с капитана на тима

Шок: Каранга и още куп звезди пред раздяла с ЦСКА

Вижте подробности

Ще има ли сили за евробараж най-младата защита?

Далеч по-възрастна е втората най-млада защита в елита – тази на Локо Пд

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки