След над 30 години изгнание: Лутън влезе във Висшата лига! (ВИДЕО)

"Шапкарите" надвиха Ковънтри след дузпи

След над 30 години изгнание: Лутън влезе във Висшата лига! (ВИДЕО)

Лутън Таун влезе във Висшата лига. "Шапкарите" бяха за последно в елита на Англия през сезон 1991/92, след като надделя с 6:5 при изпълнението на дузпи срещу Ковънтри. Двата тима завършиха наравно 1:1 във финален двубой за промоция във Висшата лига на „Уембли“ в редовното време и при продълженията. Над 85 000 хиляди зрители изгледаха битката за промоция в елита на Англия. Джордан Кларк даде аванс на „шапкарите“ през първото полувреме, а Густаво Хамър възстанови паритета в двубоя, в който VAR не зачете общо три попадения.

Двубоят започна с натиск от страна на Лутън, а след само 6 минути игра на „Уембли“ Габриел Ошо прати топката във вратата, пазена от Бен Уилсън. Попадението обаче не бе зачетено след преглед на ситуацията с VAR.

Илайджа Адебайо намери по отличен начин Джордан Кларк в наказателното поле на Ковънтри в 23-ата минута, а халфът на „шапкарите“ опъна мрежата, за да изведе Лутън напред в резултата.

Карлтън Морис получи топка в наказателното поле на Ковънтри в 29-ата минута, отвори си място за изстрел и шутира, но ударът му бе блокиран от бранител на противниковия отбор. Последва добавка от страна на Илайджа Адебайо, но топката прелетя на сантиметри от левия страничен стълб.

Абедайо се озова на стрелкова позиция в 42-рата минута и не се поколеба да стреля, изпращайки топката във вратата на Ковънтри. Но главният рефер Майкъл Оливър не зачете и това попадение след преглед на ситуацията с помощта на VAR.

Началните минута на второто полувреме започнаха с натиск от страна на Ковънтри, който даде резултат в 66-ата минута, когато Виктор Гьокерес напредна с топка в крака по време на добре разгърната контраатака и намери Густаво Хамър, който прати топката във вратата, за да възстанови паритета.

Матю Годън шутира от средно разстояние в 73-ата минута, след като бе намерен от Виктор Гьокерес в наказателното поле на Лутън, ударът на Годън обаче премина на сантиметри над напречната греда.

До края на редовното време двата отбора не стигнаха до опасност пред някоя от двете врати и така двубоят влезе в продължения.

След груба грешка на Джонатан Панзо пред собственото си наказателно поле, Джо Тейлър отне и реализира, но попадение отново не бе зачетено след преразглеждане на ситуацията с VAR заради нарушение на играча на Лутън срещу бранителя на Ковънтри.

Така се стигна и до изпълнението на дузпи:

Лутън: Карлтън Морис – гол; Джо Тейлър – гол; Марвалъс Накамба - гол; Джордан Кларк - гол; Люк Бери - гол; Дан Потс - гол;

Ковънтри: Матю Годън - гол; Виктор Гьокерес - гол; Бен Шейф - гол; Джош Екълс - гол; Лиам Кели - гол; Фанкати Дабо - порпуск;

Тен Хаг чете конско на...медиите

Мениджърът на Юнайтед бесен след публикации за мача с Ковънтри

Арсенал се завърна на върха след важна победа над Уулвс (ВИДЕО)

Лондончани се върнаха към победите

Манчестър Сити излъга Челси и се класира за финала на ФА Къп (ВИДЕО)

Бернардо Силва вкара единственото попадение в срещата

Брентфорд разби Лутън при визитата си, вкара 5 гола на противника си (ВИДЕО)

Между двата тима се получи доста интересен мач

Уест Хам и Нюкасъл обмислят треньорска промяна, и двата тима с мераци към Сари

Италианецът може да избира

Ювентус започна преговори с Жоржиньо от Арсенал

Торинци искат да върнат халфа в Италия

Легенда на Арсенал: Нямат шанс за титла

Пол Мърсън отписа своя любим клуб

Деле Али: Всяка сутрин се будя с мисъл за Мондиал 26

Халфът не е играл от над 400 дни

Арсенал също се издъни у дома, гредите не спряха Вила (ВИДЕО)

Страхотен ден за Манчестър Сити в битката за титлата

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки