Наполи се справи без проблем с изпадналия Сампдория (ВИДЕО)

Партенопеите стигнаха до победа с 2:0

Наполи се справи без проблем с изпадналия Сампдория (ВИДЕО)

Новият италиански шампион Наполи приключи сезона си по подобаващ начин, след като записа домакински успех с 2:0 над Сампдория в последния им двубой от Серия "А". След мача предстои играчите на “партенопеите” да вдигнат трофея в италианския елит, който си заслужиха още преди месец.

Днес за пореден път цари празнична атмосфера в цял Неапол по повод първата титла на местния тим от 33 години насам. Феновете изпълниха до краен предел “Диего Армандо Марадона”, а тези, които не успяха да влязат на стадиона, имаха възможност да проследят срещата и празненствата след това на огромни екрани, разположени в различни части на града.

Що се отнася до самия мач, той протече под очакваната доминация на домакините. Те имаха куп положения още през първото полувреме, но показаха неточност в завършващия удар. Все пак в 64-тата минута те получиха правото да изпълнят дузпа, след като Виктор Осимен беше фаулиран в наказателното поле от Никола Муру. Именно нападателят реализира дузпата за своя шампионатен гол номер 26 преди да грабне голмайсторския приз на първенството. Другото попадение дойде в 85-ата минута, когато резервата Джовани Симеоне беше точен със страхотен шут от далечна дистанция. Аржентинецът отпразнува своя гол, развявайки небесносиня фланелка с номер 10 като знак на почит към клубната легенда Марадона. Минути след това Фабио Куалярела от състава на гостите напусна терена след смяна, като получи аплодисменти от целия стадион.

Така Наполи завършва сезона на първото място в класирането с актив от 90 точки или само на една от клубния рекорд от 2017/18. От друга страна, Сампдория остана последен с едва 19 пункта и през следващата кампания ще играе в Серия “Б”.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки