ВРЕМЕ ЗА МЪЖЕ: България посреща Сърбия в най-големия тест в групата

Националите с трудната задача да спрат сръбските звезди в Разград

ВРЕМЕ ЗА МЪЖЕ: България посреща Сърбия в най-големия тест в групата

България излиза срещу Сърбия в своя четвърти мач от квалификациите за Евро 2024. Срещата на "Хювефарма Арена" в Разград започва в 21:45 часа и ще бъде ръководена от англичанина Крейг Поусън.

Досега футболистите на Младен Кръстаич имат две загуби и равенство в своя актив, докато Репрезентацията на Драган Стойкович е с две победи от два мача. Успех над Душан Тадич и компания ще върне "лъвовете" в борбата за първите две места, които пращат на финалите в Германия догодина.

Българските национали създадоха много голови положения срещу Литва в Каунас преди три дни, но реализираха едва един гол, въпреки че играха над 70 минути с човек повече. Попадението на Марин Петков от Левски е единственото за трикольорите досега в кампанията. Срещу фаворита в групата, който участва на последните две световни първенства, обаче съвсем няма да бъде толкова лесно, колкото срещу литовците.

Очаква се отново селекционерът Младен Кръстаич да заложи на система на с трима централни защитници. Най-вероятно на врата отново ще е Иван Дюлгеров. В защита ще играе Петко Христов, а в халфовата линия ще бъдат Ивайло Чочев, Филип Кръстев и Андриан Краев. В атака се очаква да бъдат Кирил Десподов и Мартин Минчев. 

Сърбия пристигна в Разград с доста проблеми. Тимът е без Лука Йович, Александър Митрович, Алекса Терзич, Милош Велкович и Неманя Радонич. 

Целта на сърбите е класиране на Европейско първенство след дълго прекъсване. С победа в Разград селекцията на Стойкович ще събере 9 точки. 

 

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки